Atac la podium cu modelul Renault Clio RS

  • Start  in Raliul Iasului cu modelul Renault Clio RS
  • 10 probe speciale pe macadam cu o lungime de 130 km
  • Obiectiv: locul doi in clasamentul general 2WD


Dupa trei etape cu un Citro
ën DS3 R3, echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca va lua startul in Raliul Iasului cu modelul Renault Clio RS, acelasi cu care au participat in prima parte a sezonului la etapele din CNRD.

 

Dupa prima victorie din cariera la clasa automobilelor cu doua roti motrice, obtinuta cu modelul Citroën DS3 R3 in Raliul Tara Barsei, Sebastian Barbu si Marc Banca vor lua startul in ultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu modelul Renault Clio RS. „Am decis ca pentru noi sezonul se va termina in Austria, la Rallye Waldviertel, unde vom merge cu modelul DS3 R3 pregatit de echipa Wurmbrand. Tocmai de aceea, am decis ca la ultima etapa din acest sezon din Romania sa revin la modelul cu care am luat startul la primele etape din 2012”, a spus Sebastian Barbu, inaintea Raliului Iasului.

 

Raliul Iasului, programat in perioada 5 – 6 octombrie 2012, are 10 probe speciale pe macadam cu o lungime totala de 130 kilometri. Vineri, in prima zi a raliului, sunt programate cinci probe speciale, cu incepere de la ora 14:07, cele mai spectaculoae fiind super speciala Rapa Galbena si proba de noapte lunga de 8,4 kilometri. „Anul trecut nu am participat la aceasta etapa, dar nu s-au schimbat foarte multe fata de sezonul 2010 cand am castigat, cu o masina Dacia Logan, in clasamentul debutantilor”, a spus Sebastian Barbu, despre configuratia ultimei etape a sezonului. Sambata, 6 octombrie, sunt programate celelalte cinci probe speciale cu incepere de la ora 10:51.

 

Aflat pe locul 3 in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti, la 15,5 puncte in spatele lui Vlad Cosma, Sebastian Barbu si-a propus sa atace pozitia a doua in acest clasament. „Stiu ca este un obiectiv greu de atins si avem nevoie si de putin noroc, dar nu pot sa nu-mi doresc sa mai urc un loc in clasament dupa victoria din Raliul Tara Barsei. Trebuie sa gasim cel mai bun compromis pentru ca putem pierde foarte usor si locul 3, Bogdan Barbu, urmatorul din clasament, fiind la doar 9,5 puncte in spate. In aceste conditii ne vom adapta strategia la ceea ce se intampla in cursa”, a mai spus Sebastian Barbu.

 

Echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca este sustinut in acest sezon de partenerii: PASSIONFORLUXE.RO , BUCUR-TUNING.RO , DANI OIL si SCHUSTER ECOLOGIC SIBIU.