BCR Leasing Rally Team urmareste consolidarea pozitiei de lider

Echipajele BCR Leasing Rally Team vor lua startul în Raliul Moldovei cu obiectivul de a acumula cât mai multe puncte, care să consolideze poziţia de lider pe care echipa o deţine după două etape.

 

Înaintea celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012, BCR Leasing Rally Team conduce în clasamentul echipelor, toate echipajele sale ocupând poziţii importante la clasele la care concurează. Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre conduc în clasamentul general şi în cel al clasei 2, după două etape câştigate. Echipajul Edwin Keleti/Botond Csomortani ocupă poziţia a treia a clasei 3, Alexandru Filip şi Bogdan Iancu sunt lideri la clasa 5, iar Bogdan Năstase şi Alexandru Popidan ocupă poziţia a cincea a clasei 9.

 

Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motors, abordează cu realism etapa de la Bacău. „După ieşirea în decor de la teste, maşina lui Vali este încă în reparaţii. Deşi avariile suferite nu sunt foarte grave, ci doar de caroserie, am preferat ca la această etapă să meargă cu o altă maşină. Disponibilitatea pieselor, timpul scurt până la startul etapei şi dorinţa noastră de a face o reparaţie perfectă ne-au făcut să luăm această decizie. Apreciem suportul lui Titi Aur, căruia îi mulţumim pentru deschiderea cu care ne-a pus la dispoziţie Mitsubishi-ul Lancer Evo 9. Din păcate, la primul raliu de macadam nu putem lupta pentru locul 1. În aceste condiţii, cred că un loc între primii patru clasaţi, pentru Vali, este un obiectiv realist. Dar ne propunem să câştigăm la echipe şi ne bazăm pe toţi membrii BCR Leasing Rally Team în acumularea cât mai multor puncte.”

Valentin Porcişteanu va lua astfel startul la Bacău cu o altă maşină. Vom depăşi acest moment dificil, cauzat de ieşirea în decor la testele de săptămâna trecută. Îi mulţumesc lui Titi Aur, care mi-a pus la dispoziţie Mitsubishi-ul Lancer Evo 9 şi echipei tehnice de la Colina Motorsport. Datorită lor putem lua startul la Bacău, unde sperăm să facem o cursă cât mai rapidă şi să obţinem puncte importante pentru echipă.” – Valentin Porcişteanu

 

Obiectivul lui Alex Filip este menţinerea poziţiei pe care o deţine în acest moment în campionat. Am sosit la Bacău optimist, legat de organizarea acestei etape. Vrem să plecăm de aici cu suficiente puncte, încât să ne menţinem pe locul 1 în clasamentul 2RM, al clasei 5, dar şi în ierarhia echipelor. Cu siguranţă că proba lungă care se va parcurge de două ori va face diferenţa, de aceea vom adapta strategia ca atare.” – Alex Filip

 

Raliul Moldovei se va desfăşura la Bacău în perioada 25-26 mai 2012, pe o suprafaţă mixtă de rulare. Cu o lungime totală de 382,95 km, competiţia va fi disputată pe 9 probe speciale, cu o lungime de 116,10 km.