O experiență cât o victorie

Pilotul sibian Radu David, aflat la debutul în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a fost silit să abandoneze din motive tehnice în etapa de  Intercontinental Rally Challenge desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Sibiu. Fiind cel mai tânăr pilot participant la această cursă (17 ani) Radu nu este demoralizat de faptul că nu a ajuns la finalul întrecerii. Pentru el este mult mai important că a reușit să parcurgă jumătate din cel mai dur raliu din România în compania unor sportivi importanți din IRC și a veteranilor din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Prin urmare, Radu David vrea să valorifice fiecare moment al experienței sibiene în care a beneficiat de aportul experimentatei navigatoare Mihaela Beldie, de îndrumările pilotului Claudiu David și de sprijinul unor parteneri puternici și profesioniști-BCR Leasing, Colina Motorsport, Continental și cotidianul Viața Liberă.

 

foto: Rares Fetean

Radu David: Am așteptat cu nerăbdare acest raliu și ne-am pregătit foarte bine pentru a ne atinge obiectivele. Fiind primul raliu la care am luat startul, cel mai important era să ajungem la final și să acumulăm kilometri de probă specială, intr-o cursă foarte dificilă. Joi, la startul festiv, am fost impresionați de numărul mare de spectatori care au venit să ne susțină și ne-am simtit excelent în compania lor. Organizarea raliului a fost deosebită, demnă de un raliu internațional, în schimb probele au fost extrem de casante și foarte solicitante pentru mașinile de concurs. Din păcate pentru noi pe ultima probă specială a primei zile au apărut unele probleme tehnice care ne-au obligat să abandonăm și care nu ne-au permis să continuăm a doua zi. Până în acel moment noi ne-am simțit excelent în mașina de concurs și cred ca ne-am descurcat onorabil pentru primul raliu. Acum suntem optimiști și nerăbdători să ne urcăm din nou în mașina de concurs. Sunt recunoscător că am marea șansă să îi am alături pe Claudiu David și Mihaela Beldie si pot beneficia la maxim de experiența lor în raliuri. Deasemenea, suntem entuziasmat de atmosfera din echipă și de modul în care echipa tehnică de la Colina Motorsport abordează cursele. Multumim BCR Leasing, Colina Motors, Continental și Viața Liberă pentru că ne susțin la început de drum și vom face tot ce ne stă în puteri ca în cel mai scurt timp să obținem și primele performanțe în raliuri. Pentru acest sezon cu siguranță vom  lua startul în Raliul Țara Bârsei și acum facem eforturi pentru a ajunge și la Arad.

             

Mihaela Beldie: Radu s-a descurcat foarte bine la prima sa participare în Campionatul Național de Raliuri. Strategia pe care am stabilit-o împreună cu Claudiu David inainte de competiție a funcționat perfect. Am avut un parcurs ascendent și am reușit să stăm departe de penele de cauciuc. Răducu a ascultat indicațiile mele și astfel am reușit să trecem peste toate momentele dificile ale acestui raliu. Sunt convinsă că obțineam un rezultat foarte bun dacă pe Șanta de noapte nu ne-ar fi trădat una din planetarele mașinii. Deja ne pregătim pentru următorul raliu la care vom participa tot cu ajutorul partenerilor BCR Leasing, Colina Motorsport, Continental si cotidianul Viața Liberă, cărora le mulțumesc și eu pentru susținere.

 

La cursa de la Sibiu echipajul Radu David (pilot)-Mihaela Beldie (navigator) au luat startul la clasa 9 pe un autoturism Dacia Logan.