Ghinioane inseriate

Raliul Sibiului, inclus in acest an in Intercontinental Rally Challenge, a fost cel mai important eveniment automobilistic al Romaniei din ultimii multi ani, echipajul Adrian Grigore/Marius Paunescu fiind pregatit pentru confruntarea de pe probele recunoscute a fi extrem de casante. Compania selecta a driverilor  din IRC a fost un motiv in plus pentru ca Adrian si Marius sa ajunga la potentialul lor maxim pe specialele sibiene, insa o serie de ghinioane a adus un nou abandon.

 

Adrian Grigore: “A fost implinirea unui vis din copilarie sa ma aliniez la strat cu nume mari din lumea raliurilor de top. Este incredibil sa fii in acelasi parc de service cu Andreas Mikkelsen, Patrick Flodin, Sepp Wiegand sau Mathieu Arzeno, sa poti schimba o vorba cu ei, sa vezi cum lucreaza o echipa tehnica cu adevarat profesionista. Sincer, nu credeam ca voi prinde un asemenea moment in postura de pilot de raliu si tocmai pentru ca s-a intamplat ma declar fericit. Ne-am pregatit la maxim din punct de vedere tehnic, strategia pe care urma sa o abordam fiind ‘full atac’ din prima zi de concurs.  De ce? Pentru ca Dobarca e o proba de viteza, cu un macadam foarte bun, traseul pe Crinti la fel si ne avantaja jumatatea de urcare, Paltinisul pe asfalt era exact ce ne doream, iar prima trecere pe Santa trebuia sa fie acceptabila din punct de vedere al duritatii traseului.

 

Credit foto: rallyphoto

Pilotul bucurestean a debutat cu un ritm ridicat, dupa prima proba era pe locul 2 la Clasa 9, la 0,8 secunde de lider si pe pozitia a 10-a in clasamentul IRC 2WD, insa pe cea de-a doua trecere pe Dobarca (PS3), intr-un viraj “dreapta 4” bolidul Honda a plecat de pe trasa si a percutat in décor, rasturnandu-se.

 

Adrian Grigore: “Chiar nu-mi dau seama ce s-a intamplat acolo, mergeam fara nici un fel de emotie, dar masina pur si simplu nu a mai stat pe drum. Am pus ‘gazul jos’ instantaneu, dar nu am putut evita rasturnarea. In cateva minute spectatorii ne-am pus pe roti – prilej cu care le multumim din suflet – si am decis sa continuam. Am facut mici reparatii pe etapa de legatura si ne-am hotarat sa luam startul si pe Crinti 2 pentru a ajunge in service. In ciuda faptului ca masina era ‘ciufulita’ am mers cat se poate de tare, am ajuns in praful concurentului din fata noastra, dar ghinionul si-a spus cuvantul inca o data. Fara sa stim, pe Dobarca 2 s-a rupt conducta de frana, iar franarile sucesive de pe Crinti au facut sa raman fara lichid, ceea ce ne-a determinat sa renuntam, riscul de a sari afara fiind foarte mare, mai ales ca partea a doua a specialei era in coborare. E normal sa fim suparati, dar asa se intampla cand vrei sa ataci de la inceput si se ‘leaga’ si cateva evenimente negative. Am pierdut puncte importante, insa mai sunt 3 etape si ne vom prezenta la fiecare dintre ele cu gandul la victorie.

 

Echipajul Adrian Grigore/Marius Paunescu multumeste sponsorului “BIBORTENI” si partenerilor traditionali: “IGOL” – lubrifianti, “CARPATI MOTOR” – dealer Honda, “IRISH GREEN”, “EUROPRIM” – transporturi, Restaurant “CERBUL CARPATIN”, “BALPER MEDIA”, Agentia de turism “TRIUNGHI”, Hotel “COTA 1400”.