Valentin Porcişteanu revine în prima poziţie a clasamentului general

Înaintea etapei de la Sibiu, Vali Porcişteanu pierduse prima poziţie în clasamentul general, la numai un punct distanţă de locul întâi şi avea drept obiective trecerea liniei de sosire şi recăpătarea poziţiei de lider al campionatului. După o evoluţie spectaculoasă, deloc lipsită de evenimente, echipajul Vali Porcişteanu / Dan Dobre a încheiat etapa de la Sibiu pe locul al treilea în clasamentul general FIA, pe locul al doilea la clasa 2, în poziţia a treia a IRC Production Cup şi pe locul şapte în clasamentul IRC Open.

Mult aşteptatul raliu al Sibiului, devenit în acest an etapă în cadrul IRC, a sosit şi a aliniat la start nume grele din motorsportul internaţional. Sunt bucuros că am luat startul într-o companie selectă, pe un traseu foarte dur, cunoscut de noi (piloţii români), dar şi mult mai lung cu această ocazie. Urmau 200 km la capătul cărora urmau să ajungă destul de puţini concurenţi. Foarte mulţi s-au confruntat cu probleme tehnice şi cu extrem de multe pene. Prima zi a decurs bine pentru noi, chiar dacă în prima probă am avut o mică ieşire în decor, cu noroc, după care am revenit pe drum fără probleme. Finalul primei zile ne-a găsit pe prima poziţie în clasamentul Production Cup IRC, pe 5 la general şi pe 3 în Campionatul Naţional. Am avut un parcurs bun, forţînd acolo unde traseul a permis şi cu atenţie în zonele foarte dure. În ziua secundă, rezultatele trebuiau să se păstreze în mare parte la fel ca în prima zi, majoritatea concurenţilor fiind <asiguraţi> cu poziţiile ocupate.

 

Din păcate, printre cei <loviţi> de ghinion am fost şi noi, lovind extrem de violent o lespede pe finalul primei probe de sâmbătă (Gâtul Berbecului 1), care a spart parbrizul şi a produs o fisură jantei stânga faţă. Acea fisură a cauzat o pană pe următoarea probă (Şanta Max 1), trebuind să ne oprim pentru a înlocui roata. Acest mic <popas> ne-a penalizat extrem de mult, pierzînd 8 minute şi retrogradînd pe poziţia 7 la general la finalul cursei. Chiar dacă nu am fost ocoliţi de probleme, putem spune că suntem mulţumiţi de parcursul avut şi de faptul că am ajuns cu bine la finalul cursei, acumulînd puncte importante în economia clasamentului general după 5 etape. Urmează Raliul Aradului, unde vom lupta pentru o noua victorie, care să ne ducă mai aproape de câştigarea unui nou titlu. Mulţumim partenerilor pentru susţinere şi echipei tehnice pentru eforturile depuse în aproape fiecare parc de service, în care au avut de <reconstruit> maşina.”declara Valentin Porcişteanu.

 

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012 va avea loc la Arad, în perioada 17-18 august 2012.