Victorie binevenita pentru Napoca Rally Academy

Odata cu incheierea penultimei etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop, echipajele Napoca Rally Academy au reusit sa relanseze lupta in clasamentul rezervat echipelor, deznodamantul sezonului 2012 fiind amanat pana in ultima runda.

 

Dupa un debut in aplauzele spectatorilor care au impanzit vineri seara colina universitatii din Brasov, echipierii campioanei nationale la raliuri au dezlantuit a doua zi atacul pe macadamul din triunghiul forestier Sacele-Azuga-Predeal. Eforturile le-au fost rasplatite la final, Napoca Rally Academy ocupand cea mai inalta treapta a podiumului in competitia rezervata echipelor gratie rezultatelor foarte bune obtinute.

Vicecampionii sezonului trecut se afla la a doua clasare pe podium de la revenirea pe Mitsubishi. La Raliul TaraBarsei, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au reusit sa urce pe locul al doilea in clasamentul general final, in urma unei evolutii fara greseala.”Am avut o etapa casanta, la care masina a avut de suferit iar noi am mers fara sa ne asumam riscuri. Suntem multumiti de rezultatul nostru dar mai ales de cel al echipei.a declarat la final Bogdan Marisca

 

Aflati la a treia prezenta in campionat cu o Skoda Fabia S2000, Marco Tempestini si Dorin Pulpea nu au fost feriti de peripetii nici la Raliul TaraBarsei. In ciuda faptului ca un amortizor al masinii s-a rupt pe penultima proba speciala, cei doi au gestionat foarte bine momentul si au reusit sa ajunga cu bine la final, clasandu-se pe locul al treilea in clasamentul general.”Daca nu evoluam cu o masina in configuratie S2000 sigur nu terminam raliul. Ma bucur ca de data aceasta Bogdan este cel care a profitat de problemele noastre. Felicitari juniorilor care din nou au facut o etapa foarte buna.” a spus Marco Tempestini inainte de plecarea la urmatoarea runda a Intercontinental Rally Challenge, Prime Yalta Rally.

 

Aflat intr-o constanta si crestere vizibila de forma, Simone Tempestini reuseste pentru a treia oara anul acesta sa-si imbunatateasca cel mai bun rezultat. Alaturi de experimentatul copilot Lucio Baggio, Simone a incheiat aceasta etapa pe locul al patrulea in clasamentul general, trecandu-si totodata in cont o noua victorie in clasamentul rezervat juniorilor. ”M-am simtit foarte bine cu Lucio in masina pe probele de la Raliul Tara Barsei. Sunt foarte fericit pentru rezultat insa nu pot sa nu remarc faptul ca din clasamentul final lipsesc piloti importanti.a declarat Simone la finalul intrecerii.

 

Avand titlul de campioni nationali ai clasei 11 castigat in urma cu doua etape, Danny Ungur si Toni Avram au ocupat la finalul etapei de la Brasovultima pozitie aducatoare de puncte. Evolutia celor doi a fost puternic influentata de o pana facuta la jumatatea raliului.”Daca nu pierdeam asa de mult timp, cu siguranta altfel arata configuratia clasamentului la final. Suntem multumiti ca am terminat raliul dar mai ales pentru ritmul avut in ultima parte.a spus Danny Ungur.

 

La finalul unei lupte extrem de stranse, Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu s-au clasat pe locul secund in Cupa Dacia si la clasa 9. Dupa cele opt probe speciale in lungime de 102,6 kilometri, doar 1,9 secunde i-au despartit pe cei doi de victorie. “Lupta este fantastica la Cupa Dacia, ne luptam ca nebunii. Sunt multumit de rezultat pentru ca in mare parte ne-am indeplinit obiectivul. Am mers aproape sapte kilometri in praful unui concurent la prima parcurgere a specialei Sacele-Azuga si acolo am pierdut peste 20 de secunde.” a explicat Florinel Tincescu.

 

Intre cele unsprezece echipaje care au cazut prada macadamului de la Raliul TaraBarsei se afla si cel format din Vlad Cosma si  Florin Dorca. Evolutia celor doi a fost stopata de pompa de benzina a micutului Citroen C2R2 MAX, aceasta cedand pe speciala cu numarul cinci. ”Am vrut sa facem totul perfect insa de data aceasta masina ne-a tradat. Nu putem invinui pe nimeni. Asa a fost sa fie. Il felicitam pe Alex Filip pentru titlu cat si pentru duelurile pe care le-am purtata spus Vlad Cosma, care alaturi de Simone Tempestini va lua startul weekendul viitor in Prime Yalta Rally, etapa din calendarul Intercontinental Rally Challenge.

 

Ultima etapa din acest sezon este programata in perioada 5-6 octombrie. Raliul Iasului prevesteste o lupta stransa in competitia rezervata echipelor iar Napoca Rally Academy o va aborda in aceasi maniera, cu gandul la prima pozitie. 

 

foto: Sorin Pop –  Rallyzoom.ro