Argint la Cluj pentru Adrian Grigore

Echipajul Adrian Grigore/Marius Paunescu a avut o evolutie meritorie la Raliul Transilvaniei, cea de-a 4-a etapa din cadrul Campionatului National, obtinand locul 2 in topul Clasei 9 si pozitia a 7-a in clasamentul “Automobilelor cu doua Roti Motrice”.

 

Pilotul bucurestean a avut o prima zi cu suisuri si coborasuri, insa punctele forte au fost alegerea inteligenta a anvelopelor si parcursul bun pe PS1-Faget.

 

Adrian Grigore: “Am decis sa mergem pe ‘gume’ slick moi taiate pe fata si slick moi netaiate pe spate si a fost absolut perfect, in conditiile in care traseul era macadam si asfalt. La superspeciala am pierdut destul de mult timp si era sa o patim ca la Timisoara, dar pana la urma nu am avut prea mari probleme. Faget 2, proba de noapte, a fost extraordinara, dar si aici am avut un mic incident, era sa ajungem intr-un sant din cauza ploii care si-a facut aparitia.

 

In cea de-a doua zi a raliului, Adi si Marius au inceput in forta si chiar dupa prima speciala au urcat pe locul second in clasamentul provizoriu al Clasei 9. Din pacate, desi bolidul Honda Civic a functionat perfect si timpii au fost din ce in ce mai buni pe fiecare trecere, ecartul inregistrat sambata i-a privat pe cei doi de o medalie de aur.

 

Adrian Grigore: “Am crezut sincer ca voi putea ameninta locul intai, am avut un parcurs crescator, dar in final cred ca medalia de argint este una extrem de valoroasa, tinand cont ca ne aflam la jumatatea sezonului competitional si ca avem pana acum un abandon la Brasov si un loc 5 la Bacau. Important este ca masina s-a comportat exemplar si pentru asta vreau sa le multumesc baietilor care se ocupa de pregatirea tehnica, atat echipei de mecanici din Ungaria cat si echipei conduse de Bogdan Samoila. A fost un raliu foarte bine organizat, cu speciale frumoase intre care s-a remarcat proba mixta alergata si la lumina farurilor.

 

Cu Victoria din Raliul Timisoarei si cu cele 18 puncte obtinute la Cluj, Adrian Grigore se afla pe treapta a doua a podiumului la Clasa 9 si demonstreaza ca este un competitor de temut.

 

Adrian Grigore: “Vreau sa amintesc si de munca echipei de preparatori profesionisti, condusa de Pierre de Hilerin, care se ocupa de pregatirea mea fizica, in cadrul Institutului National de Cercetare pentru Sport. Plusurile au inceput sa se vada din ce in ce mai mult la exact 10 luni de cand am inceput acest program. Acum ne pregatim constiincios pentru Sibiu, este un raliu dificil, necrutator cu materialul de concurs si invercam sa facem tot ce putem, atat noi cat si echipa tehnica, ca sa trecem cu bine de aceasta etapa. Tinem cont aici si de faptul ca are un coeficient de punctaj de 1 si jumatate, lucru care este foarte important, pentru ca dupa aceasta etapa se poate face strategia pentru celelalte 3 ramase de disputat.

 

Echipajul Adrian Grigore/Marius Paunescu multumeste sponsorului “BIBORTENI” si partenerilor traditionali: “IGOL” – lubrifianti, “CARPATI MOTOR” – dealer Honda, “IRISH GREEN”, “EUROPRIM” – transporturi, Restaurant “CERBUL CARPATIN”, “BALPER MEDIA”, Agentia de turism “TRIUNGHI”, Hotel “COTA 1400”.

 

PR: Teodor Hossu-Longin

Credit foto: rallyphoto