Szabo si Borbely incep sezonul la Covasna

Gergo Szabo si Karoly Borbely vor lua startul in Winter Rally, competitie organizata la Covasna in 20 ianuarie, in conditii de zapada si gheata, asemanatoare intrecerilor nordice din aceasta perioada a anului. Cei doi componenti ai echipei Jack Daniel’s Rally Team vor sa reediteze succesul de anul trecut obtinut in acest raliu si totodata se pregatesc pentru etapa letona de Campionat European, Raliul Liepaja-Ventspils, tot un raliu de iarna, care este programat la inceputul lui februarie.

 

Szabo si Borbely vor evolua la comenzile unui  Mitsubishi Lancer Evo X, masina cu care fanii s-au obisnuit sa-i vada in sezonul trecut, insa vor folosi o configuratie aparte.  Cei doi nu vor alerga cu aceeasi masina Evo X R4 cu care urmeaza sa ia startul in Letonia, ci cu una inscrisa la clasa 3, din dorinta de a nu pune in pericol debutul in competitia europeana, in eventualitatea unor probleme de natura tehnica sau o iesire in decor. “Gergo si Karcsi vor merge la Covasna cu o masina de grupa N. Raliul leton este programat  la mai putin de doua saptamani distanta si nu vrem sa riscam nimic, astfel ca am ales sa folosim o alta masina pentru aceasta competitie a explicat managerul echipajului, Silviu Moraru.

Szabo

Pentru Szabo si Borbely intrecerea de la Covasna este prima din sezonul 2013, stagiune in care isi propun sa evolueze la cel mai inalt nivel. Ei isi doresc un rezultat bun, dar si sa intre in atmosfera competitionala inainte de deplasarea in Letonia. Ne bucuram sa fim la acest raliu, ne place foarte mult sa alergam pe zapada” spune pilotul echipajului, Gergo Szabo,dublu campion national al Romaniei in 2009 si 2010. Este un raliu de acomodare pentru noi, vrem sa intram in ‘temperatura’ pentru Liepaja-Ventspils si sa incepem anul cu dreptul.

 

Echipierii Jack Daniel’s isi doresc sa revina in lupta pentru titlul national in sezonul care incepe in 22 martie, la Brasov, dar au ambitii si pe plan continental. Ei isi propun sa participe la patru etape din noul si spectaculosul Campionat European de Raliuri (ERC), organizat de Eurosport Events, prima competitie fiind Rally Liepaja Ventspils, programata intre 1 si 3 februarie. Sper sa avem un debut de sezon asa cum ne dorim. Va fi un an lung, cu multe competitii si vrem sa incepem in forta a spus navigatorul Karoly Borbely, care a mai adaugat: “Covasna reprezinta o ocazie foarte buna pentru a face un test util, sub toate aspectele. Vom incerca diverse tipuri de pneuri, iar echipa tehnica va avea ocazia de a se familiariza cu conditiile de iarna.

 

Covasna Winter Rally se desfasoara in 20 ianuarie 2013 si va avea de 94,5 km de probe speciale, pe drumuri din apropierea statiunii, acoperite de zapada. Etapa nu conteaza pentru Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013, dar a starnit interesul unui numar mare de piloti din Romania, Italia si Ungaria.