Incalzire pe zapada

  • Sebastian Barbu va lua startul la Covasna Winter Rally
  • 94,5 kilometri de proba speciala pe zapada
  • Start cu modelul  Renault Clio RS

 pregatiri covasna winter rally 2

Pentru Sebastian Barbu sezonul 2013 incepe cu un raliu pe zapada: Covasna Winter Rally. Pilotul sibian va concura cu modelul Renaul Clio RS si il va avea in dreapta pe Bogdan Iancu, copilotul cu care a concurat la sfarsitul anului trecut in Raliul Waldviertel din Austria.

 

Pauza de iarna a luat sfarsit o data cu startul in prima competitie din 2013. Sebastian Barbusi Bogdan Iancu, copilotul cu care a participat si in Raliul Waldviertel din Austria, vor lua startul, duminica 20 ianuarie, la Covasna Winter Rally, o competitie devenita deja traditionala chiar daca nu figureaza in calendarul Campionatului National de Raliuri. Echipajul sibian va participa la aceasta competitie cu modelul Renault Clio RS refacut complet dupa sezonul 2012. „Covasna Winter Rally este un antrenament contra cronometru pentru mine. Am nevoie de aceasta experienta pe zapada si mi-am propus sa termin cat mai bine primul raliu din 2013”, a spus Sebastian Barbu, dupa recunoasterile pentru Covasna Winter Rally.

 

Programata intr-o singura zi, etapa de la Covasna are o lungime de 94,5 kilometri impartiti in doua probe speciale distincte care vor fi parcurse de cate trei ori fiecare. Speciala Barcani, inclusa si ea initial in programul raliului, a fost anulata din cauza lipsei zapezii si va fi parcusa in regim de proba de legatura. Startul pentru prima masina pe prima proba, Comandau, este programt la ora 08:36, iar sosirea este prevazuta la ora 17:30. „Este un raliu compact si sunt sigur ca va fi extrem de interesant. Obiectivul nostru este sa adunam experienta si, desigur, sa obtinem un rezultat cat mai bun. Sunt sigur ca va fi foarte placut sa pilotez pe zapada cu pneuri clutate si de abia astept sa luam startul duminica. Imi pare rau ca s-a anulat o proba, dar au mai ramas doua care sunt extrem de spectaculoase”, a mai spus Sebastian Barbu.

 

Chiar daca nu este o etapa inclusa in Campionatul National de Raliuri, la startul Covasna Winter Rally si-au anuntat prezenta peste 60 de echipaje.