Lansare in stil Harlem Shake pentru Napoca Rally Academy

Dupa ce cu o zi inainte s-au prezentat in fata presei de la Cluj Napoca, Napoca Rally Academy si-a prezentat obiectivele si la Bucuresti, intr-o maniera nonconformista. In prezenta a numerosi invitati – vedete, parteneri si jurnalisti – a avut loc prezentarea oficiala a echipei Napoca Rally Academy pentru sezonul 2013. Surpriza lansarii a fost un Harlem Shake live in care au fost implicati toti membrii echipei Napoca Rally Academy.

 

Pentru Napoca Rally Academy obiectivele din acest sezon sunt foarte clare: titlul pe echipe, la fel ca si in Campionatul European de Raliuri, si promovarea sigurantei rutiere si a valorilor NRA la toate etapele din acest sezon. Chiar daca a fost prezent la eveniment, Vlad Cosma va lipsi de la prima etapa, Raliul Brasovului, din cauza lipsei unui buget. Deasemeni, in cadrul lansarii, Florinel Tincescu a declarat faptul ca si-a propus pentru acest sezon sa ia startul si el la cateva etape din campionatul european, alaturi de Iulian Nicolaescu, copilotul sau.

 

Una dintre principalele noutati din cadrul echipei este modelul Skoda Fabia S2000, botezata Anabella, cu care va concura echipajul Marco Tempestini/Dorin Pulpea. Dupa ce anul trecut a participat cu acest model la Raliul Sibiului, Marco Tempestini a decis sa abordeze competitia interna cu Skoda Fabia S2000. „Pentru noi obiectivul principal este castigarea titlului la echipe. Din punct de vedere individual, ne-am pregatit intens si vrem sa fim cat mai aproape de Delecour pe asfalt, unde din punctul meu de vedere va fi imbatabil, si sa inceram sa-l atacam pe macadam. Nu va fi deloc un an usor si o clasare pe podium la finalul sezonului din CNRD si ERC ar fi un rezultat multumitor”, a spus Marco Tempestini.

 

In schimb, in Campionatul European de Raliuri Marco Tempestini va merge cu Subaru Impreza R4. La fel ca si pana acum, Dorin Pulpea va fi copilotul sau in ambele competitii. „Abordam noul sezon cu optimism si cred ca am reusit sa rezolvam micile probleme de fiabilitate cu care ne-am confruntat in trecut. Suntem pregatiti si abia astept sa inceapa sezonul! Imi doresc sa castigam cat mai multe probe speciale si sunt convins ca odata cu acestea vor veni si victoriile de etape. Editia din acest an a Raliului Brasovului are un format interesant si daca ne va ajuta si vremea o sa fie o lupta foarte stransa, iar fanii vor avea parte de un adevarat spectacol”, a spus si Dorin Pulpea.

 

Si echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu merge anul aceste pe doua fronturi. Dupa debutul de sezon din Campionatul European de Raliuri, Simone Tempestini este pregatit si pentru prima cursa din Romania. „Obiectivele mele pentru noul sezon sunt sa parcurgem cat mai multi kilometri, sa acumulam experienta si sa ne formam mai bine ca echipaj. Voi incerca sa am un ritm bun inca de la primele etape pe asfalt si sa cresc pe toata durata sezonului”, a spus Simone Tempestini.

 

La fel ca in Campionatul European, Simone Tempestini va concura alaturi de Sergiu Itu pe un Subaru R4. „Va fi un sezon plin in care trebuie sa invatam cat mai multe. Este important sa acumulam experienta si sa crestem pas cu pas si sunt sigur ca asa vor veni si rezultatele”, a spus si Sergiu Itu, copilotul echipajului.

 

In 2013, Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor concura cu modelul Mitsubishi Lancer EVO 9 la clasa 3. „Imi doresc un sezon la finalul caruia NRA sa devina campiona la echipe, iar noi sa reusim o clasare pe podium la general. Mi-as dori sa vad o crestere din punct de vedere calitativ a raliurilor din CNRD si vreau ca spectacolul de pe probele speciale sa fie pe placul fanilor. Noi vom incerca sa facem spectacol pentru toti fanii nostri si ii asteptam pe toti pe probe”, a spus Bogdan Marisca.

 

In afara etapelor din competitia interna, Sebastian Itu, copilotul echipajului, isi doreste si o participare in Campionatul European. „Ca si orice sportiv de performanta in doresc sa castig fiecare proba speciala, fiecare etapa si sa devin campion. Tinand cont ca avem buget anul acesta doar pentru a evolua la clasa 3 lupta pentru titlu va fi extrem de dificila, asa ca obiectivele echipajului nostru este sa mergem cat mai tare si spectaculos pe probe, sa fim campioni la echipe cu NRA si sa-i ajut pe pilotii tineri din echipa sa evolueze. Desigur, imi doresc sa mergem si la o etapa din Campionatul European si vom face tot posibilul pentru a reusi acest lucru. Stiu ca lupta la titlu va fi grea, dar toti avem o sansa si noi vom incerca totul pentru a reusi”, a spus Sebastian Itu.

 

La fel ca in 2012, echipajul Daniel Ungur/Toni Avram si-au propus sa termine pe prima pozitie la clasa 11. Echipajul NRA va lua startul cu aceeasi masina, Mitsubishi EVO 6. „Obiectivul meu este sa castigam clasa 11 si titlul de campioni pe echipe. Lupta la aceasta clasa este extrem de disputata si vom incerca sa obtinem cel mai bun rezultat la fiecare etapa. Ne asteapta un campionat  interesant, lung, compus din 9 etape, trei pe asfalt si cinci pe macadam. Vor fi si doua curse noi, Raliul Deltei si Raliul Harghitei, dar eu mizez pe constanta noastra si sunt sigur ca putem aduce titlul la Cluj”, a spus Daniel Ungur.

 

Stabilitatea este cuvantul de ordine si in cadrul acestui echipaj, Daniel Ungur avandu-l in dreapta sa tot pe Toni Avram. „Astept intotdeauna cu nerabdare debutul de sezon. Totul incepe de la zero si de abia astept sa ajungem pe probele speciale. Sper sa avem un an la fel de bun ca in 2012 si sa castigam clasa 11”, a spus si Toni Avram, copilotul echipajului.

 

Dupa un sezon 2012 promitator, in care timpii pe probele speciale au fost din ce in ce mai buni de la un raliu la altul si clasari pe podium la etapele de la Brasov, Sibiu, Arad si Tara Barsei, echipajul Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu este pregatit sa contribuie la succesul echipei NRA. „Sunt sigur ca vom avea un parcurs mai bun anul acesta si vreau sa adunam cat mai multe puncte in clasamentul Cupei Dacia Logan, la clasa 9 si la Juniori si astfel sa contribuim si noi la atingerea obiectivului echipei: titlul de campioana”, a spus Florinel Tincescu.

 

 

„Ne-am propus sa ne luptam pentru victorie la fieare etapa, sa mergem eficient, dar si spectaculos. Si, cel mai important, vrem sa rasplatim increderea echipei in noi cu cat mai multe puncte la fiecare etapa in lupta pentru titlul la echipe”, a adaugat si Iulian Nicolaescu, copilotul echipajului.