Kris Meeke ar putea pilota pentru Citroen in Raliul Finlandei

Conform publicatiei Autosport, Kris Meeke ar putea lua startul in Raliul Finlandei din acest an pe un Citroen DS3 WRC. Runda a 8-a din WRC se suprapune cu o etapa din Campionatul de Raliuri al Orientului Mijlociu, campionat pe care Al-Qassimi si Qatar (sponsorul principal Citroen Racing in acest an) il considera mai important.

 

Fost pilot de uzina al celor de la MINI, Kris Meeke a mai lucrat de-a lungul carierei sale pentru Grupul PSA si cu Yves Matton, actualul sef al Citroen Racing, intre anii 2004 si 2005, atunci cand Meeke a pilotat in JWRC un Citroen C2 S1600. Succesul care l-a consacrat a fost titlul castigat in 2009 in Intercontinental Rally Challenge, la bordul unui Peugeot 207 S2000.

meeke

Am alcatuit o lista cu cateva profile de piloti, iar cele ale lui Meeke si Atkinson sunt aproximativ la fel.” a spus Yves Matton. “Il stiu pe Kris Meeke de mult timp, iar motivul pentru care se afla pe aceasta lista este experienta pe care o are la bordul unor modele cu tractiune integrala si viteza pe care a demonstrat-o pilotandu-le. Dar si pentru faptul ca de-a lungul anilor a testat diferite masini de-ale noastre.” a mai adaugat Matton.

 

Meeke a testat anul trecut un Citroen DS3 WRC inainte etapei din Italia “Dupa test, i-am dat un sms lui Matton si i-am spus ca mi-as vinde bunica pentru a avea parte de un raliu cu aceasta masina!spune irlandezul.Yves stie ca as merge pana la capatul Pamantului pentru a lua startul in masina sa in Finlanda! M-am convins ca DS3 WRC este o masina extraordinara si sunt disperat sa revin in campionatul mondial de raliuri!” a mai spus Meeke.