Raliul Aradului – Conferinta de presa


In cadrul conferintei de presa au fost prezente oficialităţile locale, Ana Maria Dragoş din partea Consiliului Judeţean Arad, din partea Consiliului Local domnul Ovidiu Moşneag, iar din partea organizatorului domnul Ciprian Suărăşan. Din păcate nu au putut participa la conferinţa de presă primarul Aradului, Gheorge Falcă şi nici organizatorul întrecerii, domnul Mihai Leu care la acel moment se aflau pe probe pentru stabilirea ultimelor detalii.

 camila Arad

Ne bucura ca Raliul Aradului a devenit o traditie”, au fost cuvintele domnului Moşneag. “Este al cincelea an al acestui eveniment, anul acesta investindu-se peste 200.000 lei in organizare. Ne declaram incantati ca am sustinut bugetarea  acestui raliu, mai ales ca acum se vad roadele si am depus candidatura pentru a deveni  etapă în Campionatul European de Raliuri. Mai mult decât atât avem deja un observator FIA care se află pe probe pentru evaluare.

 

De cealaltă parte din partea organizatorului, domnul Suărăşan a declarat: “Anul acesta avem modificări şi probe noi, inclusiv Super Speciala care ca o noutate faţă de anul trecut se va desfăşura în sens invers. S-a lucrat foarte mult pe parte de securitate, delimitându-se clar zonele destinate spectatorilor iar probele sunt atât de bune încât se pot parcurge cu orice tip de maşină.

 

Vreau să le mulţumesc  aradenilor care ne-au sprijinit in organizare, Consiliului Judeţean Arad, primăriilor din judeţ,  SMURD, Jandarmeriei Române, Politiei Rutiere si celei  Locale, precum si numeroasele firme private care au pus umarul la dezvoltarea acestui raliu.

 

Raliul Aradului a depus candidatura pentru a deveni etapă a Campionatului European de Raliuri, iar dacă lucrurile vor merge bine, Aradul poate deveni după Sibiu a doua locaţie din România care va găzdui o etapă europeană. Răpunsul în urma evaluării făcute de observatorul FIA va veni in luna decembrie, organizatorul sperând într-un rezultat pozitiv.

 

Organizatorul şi-a arătat de asemenea părerea de rău că etapa nu mai este comună cu cea ungară, argumentând că în ţara vecină s-a schimbat conducerea federaţiei şi că încă nu s-a ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte participarea echipajelor maghiare la etapa arădeană.

Comentarii

comentarii