Vedetele campionatului pregatite sa ia startul la Arad

In perioada 23 – 25 august se va desfasura la Arad cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, pe lista de inscrieri regasindu-se 44 de echipaje. Printre cei care vor lua startul la Raliul Aradului Atrium Mall 2013 se afla toate numele mari ale campionatului autohton dar si cateva surprize.

 Adrian Raspopa

Intrecerea de la Arad are coeficient 1.2, cel mai mare din ultimele patru etape ramase de disputat in acest an. Acest lucru i-a atras pe principalii actori ai campionatului, ocupantii primelor 10 pozitii ale clasamentului general urmand sa fie prezenti la start.

 

Ca in fiecare an, Aradul atrage si competitori maghiari. Daca Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer Evo X) si David Botka (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) au un program extins in Campionatul National de Raliuri Dunlop, alte 3 echipaje din Ungaria vor lua startul in Raliul Aradului, la bordul a doua modele Lada, respectiv un Mitsubishi Lancer Evo III.

 

Ungaria nu este insa singura tara vecina cu reprezentanti la Arad. Doua echipaje din Bulgaria vor fi de asemenea prezente pe macadamul aradean. Todor Slavov este unul dintre cei mai rapizi piloti de raliuri bulgari. Performanta cea mai notabila a lui Slavov o reprezinta obtinerea locului 3 in clasamentul Junior WRC in 2010. Pilotul bulgar i-a devansat atunci printre altii pe Thierry Neuville, Karl Kruuda sau Jeremi Ancian. Cu doi ani mai devreme, Todor Slavov a reprezentat Bulgaria in programul Pirelli Star Driver. Printre rivali l-a avut pe acelasi Neuville, dar si pe Martin Prokop, Jarkko Nikara, Andreas Aigner sau Michal Kosciuszko. Slavov va pilota la Arad un Renault Clio R3, urmand sa se bata la victoria clasei 5 cu Alex Filip si Adrian Raspopa. Din pacate, Sebastian Barbu, invingatorul de la Sibiu al acestei clase, va absenta la Arad.

 Ford Fiesta R5 in Romania

Desi lista de inscrieri include doar doua modele S2000, Peugeot-ul 207 al lui Francois Delecour si Skoda Fabia a lui Dan Girtofan, Raliul Aradului Atrium Mall va beneficia in premiera in Romania de prezenta unui model in configuratie R5. Marco Tempestini a decis sa ia startul la Arad cu un Ford Fiesta R5, la doar o luna de la debutul noului model in raliurile mondiale.

 

Alte surprize legate de lista de inscrieri o reprezinta numele a doi dintre pilotii masinilor de deschidere. Mihai Leu revine la volanul unei masini de raliuri pentru prima data dupa multi ani. Marele sportiv roman va pilota un Mitsubishi Lancer Evo VI. Primarul Aradului, Gheorghe Falca, se va afla si el la volanul unei masini de deschidere (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

 Mihai Leu

Raliul Aradului Atrium Mall 2013 va debuta vineri, 23 august, cu shakedown-ul si prezentarea oficiala a echipajelor. Cele 13 probe speciale, care insumeaza 146.6km, se vor parcurge in zilele de sambata (24 august) si duminica (25 august).