Creștere de ritm la a doua etapă Swift Sport Cup 2013

Autoworld Transilvania Rally, a patra etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2013, a adus la start un echipaj nou în cadrul Swift Sport Cup, cupa monomarcă organizată de Suzuki România. Per ansamblu, a fost o etapă interesantă și foarte palpitantă pentru toți participanții, cu schimbări radicale de vreme, ieșiri în decor și răsturnări de situație.

 

Din păcate, a survenit și un tragic accident în care un spectator și-a pierdut viața. De aceea, dorim în primul rând să transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și, totodată, susținerea și încurajările noastre pentru echipajul Florin Tincescu / Iulian Nicolăescu, care sperăm că va depăși cu bine incidentul nefericit.    

 

Pentru participanții din Swift Sport Cup, etapa desfășurată la Cluj în intervalul 20-22 iunie nu a adus evenimente nedorite. Singura intervenție tehnică a fost necesară în prima zi de concurs, pentru suspensia mașinii echipajului Sebastian Gioarsă / Raluca Magdaș. Dar remedierea a putut fi executată rapid cu sprijinul Wise Motorsport. Acesta este singurul preparator autorizat de Suzuki România pentru pregătirea mașinilor din Cupă, și asigură la fiecare etapă piese de schimb și consultanță tehnică pentru echipajele care folosesc Suzuki Swift Sport.

 

Suzuki România și Wise Motorsport oferă fiecărei echipe, conform regulamentului de cupă monomarcă, mașini cu specificații identice. Astfel, toate echipajele dispun de modele Suzuki Swift Sport cu motor de 1,6 litri și 136 CP și modificări omologate pentru competiție. Deși a fost doar a doua etapă din cadrul Cupei, echipajele au etalat o creștere de formă, iar duelul este mai strâns.   

 Transilvania Rally 2013 - 80

Andrei Chirteș și-a îmbunătățit locul 3 obținut la Delta Rally în clasamentul Debutanților, terminând pe primul loc. Tot pe prima poziție a încheiat și în clasamentul general Swift Sport Cup, iar la categoria Juniori a repetat plasarea pe locul 4 cu care a încheiat și la Tulcea.

 

Locul secund în cadrul Swift Sport Cup este ocupat de Sebastian Gioarsă / Raluca Magdaș, care au bifat prima etapă din sezonul 2013 al Cupei. În Clasa 9, Gioarsă a obținut al doilea timp în cadrul Super Specialei – Polus Center 1 din Ziua 1 și a câștigat Proba Specială 6 – Dângău 1 (care a surprins o parte dintre echipaje cu o ploaie puternică).

 

După Proba Specială 8 – Beliș 2, Gioarsă ocupa locul 1 la Clasa 9. Însă, în urma neutralizării Probei Speciale 9 –  Dângău 2 și a întreruperii etapei, a făcut parte dintre echipajele care nu au mai luat startul. Drept urmare a coborât pe poziția a 3-a. Tot locul 3 îi revine și în clasamentul general al acestei clase, după cele 4 etape CNRD 2013 desfășurate până în prezent.

 

Deși a revenit în Campionatul Național de Raliuri după o lungă pauză, Călin Bucur a încheiat la etapa de la Cluj pe locul 2 în cadrul Cupei și pe locul 5 în Clasa 9. Pe Proba Specială 8 – Beliș 2, echipajul Călin Bucur / Alexandru Ardelean s-a impus drept lider la Clasa 9, reușind să fie mai rapid cu 9,3 secunde față de ocupantul locului 2. 

 

Echipajul Ioan Zărug / Alin Clapon nu a revenit după cursa de la Tulcea și se plasează momentan pe locul 4 al Cupei. Dar punctele acumulate la Delta Rally îl păstrează în cursa către podium. Mai sunt de parcurs 5 etape în sezonul 2013 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop, următoarea fiind cea de la Sibiu (25 – 27 Iulie), temută pentru gradul de dificultate al traseelor de macadam care solicită intens mașinile și piloții. Raliul Sibiului este, totodată, etapa a 9-a din Campionatul European de Raliuri 2013 și, având Coeficient 2, este foarte important pentru acumularea de puncte.

 

 

Clasamentul Swift Sport Cup după două etape este:

Loc 1: Andrei Chirteș / Marc Bancă – 32,4 puncte
Loc 2: Sebastian Gioarsă / Raluca Magdaș – 30 puncte
Loc 3: Călin Bucur / Alexandru Ardelean – 21,6 puncte

Loc 4: Ioan Zărug / Alin Clapon – 20 puncte