F.R.A.S. vă invită la “Sibiu Rally”

Cea mai aşteptată competiţie automobilistică a anului are loc săptămâna aceasta la Sibiu! Etapă care contează atât pentru Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2013 – cea mai importantă din campionat, de altfel, având coeficient 2, cât şi etapă a Campionatului European de Raliuri, „Sibiu Rally Romania” va alinia la start 69 echipaje. Cu o suprafaţă mixtă de rulare, 80% macadam şi 20% asfalt, Raliul Sibiului se desfăşoară pe 14 probe speciale, în lungime de 216,34 km, suprafaţa totală a competiţiei fiind de 539,85 km.

camila raliul sibiului 2013

Desfăşurarea de forţe începe joi, 25 iulie, cu shakedown-ul urmat de tradiţionalul meci de fotbal disputat între piloţi şi vedetele invitate, la Sala Transilvania, de la ora 16.00. Parada maşinilor din centrul Sibiului începe la orele 20.00, este urmată de startul festiv şi constituie unul dintre elementele de atracţie ale publicului prezent de obicei în număr foarte mare la acest eveniment.

 

Seara de joi este dedicată unei gale caritabile, organizată la Hotelul Hilton, care are drept scop strângerea de fonduri pentru Muzeul Brukenthal, primul muzeu deschis în Europa Centrală şi de Est. La eveniment vor participa autorităţi locale şi naţionale, reprezentanţi ai federaţiei, parteneri şi spectatori, iar piloţii vor dona obiecte care vor fi scoase la licitaţie în cadrul galei.

 

Ziua de vineri debutează cu o sesiune de autografe în Piaţa Mare, începând de la 10.30, startul în prima zi de concurs fiind programat la ora 13.00. Spectatorii sunt aşteptaţi pe cele şapte probe speciale disputate în prima zi de concurs, cu o lungime de 95,84 km, cele mai aşteptate fiind cele două probe speciale de noapte, Păltiniş şi Şanta, de la 21.48.

 

Sâmbătă se vor parcurge celelalte şapte probe speciale, începând cu ora 9.30, inclusiv celebra Gâtu Berbecului, cea mai lungă probă specială a raliului, de 30 km, care va fi parcursă de două ori. Marele finish va fi urmat de festivitatea de premiere din Piaţa Mică, de la ora 19.00.

 

Raliul Sibiului este etapă nouă în calendarul Campionatului European de Raliuri 2013, iar pe lista de start figurează nume cu rezonanţă la nivel european. Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Toshihiro Arai, Vitaliy Pushkar, Francois Delecour, Jean-Michel Raoux, Lin Yan-Hu vor face spectacol alături de piloţii români.

 

Liderii clasamentului general după şase etape sunt Francois Delecour, Gergo Szabo, David Botka, Valentin Porcişteanu şi Dan Gîrtofan. În clasamentul echipelor, conduc ESD Rally Team, Napoca Rally Academy şi BCR Leasing Rally Team. În clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu şi Bogdan Cuzma ocupă primele poziţii. Clasa 2 este condusă în acest moment de Francois Delecour, clasa 3 de Edwin Keleti, clasa 5 de Alex Filip, clasa 9 de Raul Badiu, iar clasa 11 de către Danny Ungur.

 

La capitolul prezenţe feminine, Ekaterina Stratieva şi Molly Taylor vor lupta la Raliul Sibiului în F.I.A. E.R.C. Ladies’ Trophy, iar în postura de copilot le vom putea admira pe Julianna Nyirfas, Veronica Boni, Mihaela Beldie, Denisa Nechita, Alina Bianca Pop şi Raluca Magdaş.

 

Aşadar, spectacol garantat pe probele speciale de la Sibiu. Federaţia Română de Automobilism Sportiv doreşte să reamintească şi să sublinieze încă o dată publicului spectator prezent la eveniment importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de securitate impuse de către organizator. Este un sport spectaculos, dar periculos, aşadar nu uitaţi să acordaţi cea mai mare atenţie respectării acestor reguli.

 

Pentru fanii motorsportului care nu au posibilitatea să ajungă pe probele speciale de la Sibiu, F.R.A.S. pregăteşte ştiri care vor fi difuzate la cele mai importante posturi de televiziune: Pro TV, Antena 1, Prima TV, TVR1, TVR2, Naţional TV, Sport.ro, GSP TV, N24 Plus, Transilvania Live, Dolce Sport, Digi Sport şi Digi 24.

 

De asemenea, pe site-ul F.R.A.S. şi pe pagina noastră de Facebook vă vom ţine la curent cu cele mai importante noutăţi şi imagini de la competiţie. Tot pe pagina de Facebook, vom anunţa câştigătorii concursului desfăşurat în cele zece zile dinaintea începerii competiţiei: “Eşti fan Raliul Sibiului? F.R.A.S. te premiază!” Cei care au răspuns corect la întrebările noastre, vor participa la tragerea la sorţi şi vor câştiga premiile puse la dispoziţie de F.R.A.S. şi partenerul nostru oficial, Dunlop.

 

F.R.A.S. urează succes tuturor competitorilor, iar pe spectatori îi aşteptăm să urmărească cea de-a VII-a etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013 cu aceeaşi pasiune cu care îşi susţin de fiecare dată favoriţii!