Raliul Sibiului – Stirile zilei

Raliul Sibiului a inceput oficial joi 25 iulie, de la ora 20:00, cu parada masinilor pe strazile din centrul orasului Sibiu. Cele 65 de echipaje au defilat pe Nicolae Balcescu, aleea pietonala din centrul Sibiului, pe strada Tribunei, Mitropoliei si apoi au revenit in parcul de service. Imediat dupa parada masinile au intrat in piata mica pentru startul festiv la care au participat Premierul Victor Ponta, Klaus Iohannis, Primarul Municipiului Sibiu, Ioan Cindrea, Presedintele Consiliului Judetean, si numeroase alte autoritati locale si nationale. 

 Sibiu Rally, Sibiu 25-27 07 2013

Black Tie Charity Gala, evenimentul prin care organizatorii Raliului Sibiului sustin Muzeul National Brukenthal, s-a desfasurat joi seara, imediat dupa startul festiv. Pilotii inscrisi la Raliul Sibiului au participat si ei prin donarea unor obiecte personale care au fost scoase la licitatie. Alex Filip a donat un tricou cu autograf, Bogdan Marisca, Danny Ungur si Marco Tempestini, pilotii Napoca Rally Academy, au donat un tricou cu autograful tuturor pilotilor din echipa, fotografii cu autograf si un combinezon de curse, multiplul campion national  Titi Aur si-a donat manusile, iar Marius Klein primul sau combinezon semnat de legendarul Walter Rohrl. In plus, Constantin Zotta, fostul arbitru international si actualmente presedintele executiv al clubului FC Brasov, care a arbitrat meciul dintre echipa pilotilor si selectionata ALL STARS a donat un tricou al echipe FC Brasov.  La eveniment a participat si premierul Victor Ponta care si-a donat casca de curse si a achizitionat un tricou al echipei Napoca Rally Academy. 

 

Selectionata pilotilor a terminat inca un meci la egalitate in fata echipei ALL STARS. Desfasurata pe terenul de joc de la baza sportiva Luceafarul, partida arbitrata de Constantin Zotta a fost dominata in primele minute de echipa ALL STARS. Pentru selectionata All Stars au intrat pe gazon, in poarta Florin Cotora si Cristi Munteanu, si jucatori de camp Lucian Cotora, Ovidiu Talvan, Grigore Nicolae, Luca Nelutu, Ion Gheorghe, Catalin Cursaru, Cristi Munteanu, Victor Yla, Cristi Nistor si Cristi Groza. Din echipa pilotilor si copilotilor au facut parte Bryan Bouffier, Xavier Panseri, Marco Tempestini, Emanuel Ilina, Danny Ungur, Alex Filip, Sebastian Barbu, Adrian Dragan, Karoly Borbely, Gabriel Lazar, Dan Dobre si Zoltan Bessenyey.

 

Selectionata ALL STARS a inceput in forta si a preluat cu 2 la 0. Echipa pilotilor si-a revenit pe finalul primei reprize si a marcat de doua ori, scorul final al primei reprize fiind 3 la 2. Dupa pauza echipa ALL STARS s-a mobilizat mai bine si in primele 15 minute a dus scorul la 5 la 2. Legendarul fotbalist Ion Gheorghe, care in anii 80 a jucat la Steaua Bucuresti, si-a schimbat tricoul si si-a incomodat propri colegi de echipa. Motivati de aceasta schimbare, pilotii au egalat la 5 si au dus meciul in prelungiri.

Sibiu Rally, Sibiu 25-27 07 2013

Constantin Zotta, arbitrul partidei, a schimbat regula jocului si a decis ca toti jucatorii trebuie sa execute penalty-uri si ca indiferent care va fi scorul dupa executarea acestora meciul se va termina. Dupa executarea unei serii de 13 lovituri de departajare, meciul s-a terminat la egalitate 13 – 13.

 SONY DSC

Hyundai Motorsport l-a desemnat pe francezul Bryan Bouffier, drept unul dintre pilotii de teste pentru anul 2013. Bryan Bouffier, campion de trei ori in Polonia si o data in Franta, a castigat Raliul Monte-Carlo in 2011 si, anul acesta, Turul Corsicii, etapa in Campionatul European de Raliuri. Experinta vasta si abilitatile sale dobandite in calitate de pilot de teste reprezinta aspecte importante atat in dezvoltarea echipei, cat si in pregatirea modelului i20 WRC. In acest context, francezul a personalizat un Hyundai i20 al unui fan din Sibiu, care detine, incepand de astazi un model exclusiv i20 la nivel national. Cei doi au participat la o sesiune foto special organizata de Hyundai Auto Romania si Mecatronics.