Dueluri europene in Cupa Dacia

Protagonistii Cupei Dacia se intrec in acest final de saptamana in Raliul Sibiului. In contextul in care aceasta etapa are coeficient 2, cel mai mare din acest sezon, rezultatele obtinute aici pot avea un cuvant hotarator in ierarhia finala a sezonului.

Bogdan Samoila - Florin Cojocaru

Raliul Sibiului marcheaza intrarea in partea secunda a editiei 2013 a Cupei Dacia. Si cum este vorba de o competitie in care victoria este rasplatita cu 50 de puncte, lupta pentru victorie se anunta extrem de disputata.

 

Autor a trei victorii in primele patru runde, Raul Badiu ia startul de pe prima pozitie a clasamentului provizoriu si isi propune sa sparga gheata si pe macadam, dupa ce, la Delta Rally, a fost obligat sa abandoneze. Badiu vine la Sibiu dupa ce in startul saptamanii a participat la preselectiile FIA Young Drivers Excellence Academy.

 

Sarcina lui Raul nu este insa deloc una lejera. Florinel Tincescu, secondantul sau, si totodata pilotul care s-a impus la Tulcea, Viorel Ivan, fostul castigator al Cupei, si Vlad Cosma isi leaga de aceasta etapa sperantele de relansare a luptei pentru titlu.

 

Intrecerea de la Sibiu conteaza si drept a saptea etapa a FIA European Rally Championship, iar Badiu, Tincescu si Cosma sunt inscrisi si in intrecerea care conteaza pentru ERC 2WD Cup, urmand sa-si masoare fortele cu protagonistii competitiei europene. Interesant va fi si duelul lor cu italianul Davide Catania sau campionul din Taiwan, Yuan-Hu Lin, care vor lua startul tot cu automobile Dacia Logan.

 

Raliul Sibiului conteaza si ca a doua etapa a Trofeului Klar Macadam. In urma rezultatelor primei runde pe aceasta suprafata, Delta Rally, primele pozitii sunt ocupate de Florinel Tincescu si Vlad Cosma.

 

Etapa de la Sibiu va avea 228 de kilometri impartiti in 14 probe speciale, din care aproximativ 20% vor fi pe asfalt, iar 80% pe macadam. Incluzand si etapele de legatură, Raliul Sibiului va avea o lungime totala de 561.5 kilometri.

 

Startul pe prima proba a competitiei este programat de la ora 14:01. Prima zi propune sapte speciale, intre care si doua de noapte, traditionalele treceri pe Paltinis si Santa. Sambata, in ziua decisiva, sunt programate alte sapte probe speciale, finalul competitiei fiind programat la ora 19, in Piata Mica din Sibiu.

 

Cupa Dacia a ajuns in 2013 la a 7-a editie, competitia fiind sustinuta de DOLCE Sport, KLAR si Dacia Piese de Origine.