Echipajul auto motor și sport Adrian Drăgan și Vali Brădățeanu gata de start

Echipajul revistei auto motor și sport – Adrian Drăgan/ Valentin Brădățeanu – ce deține în palmares un titlul de campion național la Clasa 6 reușit în 2012 și care anul trecut a evoluat într-una dintre cele mai disputate categorii ale Campionatului Național de Raliuri Dunlop, respectiv clasa 3, va lua din nou startul la Brașov cu automobilul Subaru Impreza N15.

 

Raliul Brașovului 2014 marchează a 12-a prezență la startul unui nou sezon pentru Adrian Drăgan, respectiv al nouălea de când Adrian Drăgan și Vali Brădățeanu concurează împreună. În acest interval ei au luat startul pe cu patru tipuri de automobile- Seat Ibiza Cupra D (2006-2009, Dacia Logan (2010-2011), Citroen C2 R2 Max (2012), Subaru Impreza N15 (2013-2014)- dar cu același număr de concurs 55.

 

Sezonul 2013 a reprezentat un salt major în cariera acestui echipaj, Adrian Drăgan și Vali Brădățeanu concurând pentru prima dată pe un automobil cu motor turbo și tracțiune integrală – Subaru Impreza N15, model cu care s-au clasat de două ori pe podiumul Clasei 3 (locul 2 Sibiu Rally, respectiv locul 3 la Raliul Aradului).

_RBC7845

Anul trecut, deși nu ne-am atins toate obiectivele propuse, va rămâne pentru noi unul dintre cele mai dramatice sezoane. Practic, după discutiile din intersezon cu noii noștri parteneri am decis să ne aruncăm efectiv într-o groapă cu lei. Sigur că din punctul nostru de vedere a fost o luptă inegală și mă refer aici în primul rând -financiar, dar a fost o luptă frumoasă în care noi am simțit că am dat 110%. Cel mai important este însă că ne-am străduit să ne autodepășim și cred că asta s-a putut observa. Pot să spun că am împrumutat puțin din tenacitatea partenerilor care ne-au susținut și care sper să ne susțină în continuare, toți fiind lideri pe domeniile lor. Vreau să mulțumesc încă odată Toshiba Romania, UNIOR, SKF și auto motor și sport, precum și tuturor celor care au fost alătrui de noi chiar și cu un cuvânt de încurajare. 2014 este încă un sezon incert prin prisma bugetului, lucru pe care sperăm să îl rezolvăm până la startul etapei secunde. Din acest motiv am început târziu pregătirile pentru Brașov, iar pentru asta trebuie să mulțumesc preparatorului TM Sport și echipei NRA împreună cu care am găsit soluția de merge mai departe și alături de care sper să continuăm și de acum înainte.”

 

În pregătirea Raliul Brașovului cei doi au efectuat duminică 16 Martie, o sesiune de teste în apropierea localității Straja de lângă Alba Iulia, în condiții similare cu ceea ce vor putea întâlni la Brașov. A fost primul contact cu Subaru Impreza N15 în configurație 2014, după aproape cinci luni de pauză competițională, prilej folosit de Drăgan și Brădățeanu pentru a se reacomoda cu mașina, reglajele de asfalt ale suspensiei și transmisiei precum și cu diverse tipuri de pneuri.

 

Vali Brădățeanu:”Practic am luat pulsul mașinii și pot să spun că tehnicienii TM Sport au făcut o treabă extraordinară, mașina fiind perfectă pe parcursul sesiunii de teste. Sigur că după o pauză atât de lungă reacomodarea nu a fost ușoară, dar până în final am găsit un ritm pe care dacă îl vom păstra la Brașov ne va fi ușor să ne atingem obiectivul de a încheia pe o poziție onorantă. Singurul semn de întrebare rămâne starea vremii care după cum știm deja după atâția ani de experiență este principalul adversar al concurenților în acest frumos raliu la care sperăm să avem foarte mulți spectatori.”

 

Raliul Brașovului este etapa care deschide în mod tradițional sezonul competițional în fiecare an se desfăşoară anul acesta în perioada 20-22 martie, pe asfalt, cele 11 probe speciale (9 diferite) însumând 137,22 km, competiţia având coeficient 1,2. Prezentarea oficială a echipajelor va avea loc joi, 20 martie, orele 19.30, iar startul în prima zi de concurs se va da vineri la 14.45. Competiţia se va încheia cu festivitatea de premiere din Piaţa Sfatului, duminică la orele 20.00.