Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014 – Omagiu adus anilor ’20

Cea de-a 85-a editie a celebrului eveniment va avea loc in perioada 23 – 25 mai din acest an, in orasul Cernobbio din nordul Italiei. Este cel de-al zecelea an in care Concorso d‘Eleganza Villa d’Este se desfasoara sub patronajul BMW Group Classic. Tema principala a evenimentului se desfasoara in jurul nuvelei creata de F. Scott Fitzgerald “The Great Gatsby”, aducand in prim plan extravaganta si stralucirea perioadei interbelice.

31_Poster_2014_210 x 240 mm.indd

Adiacent se vor celebra si cei 110 ani de existenta ai brandului Rolls-Royce si 100 de ani de la infintarea firmei Maserati. Pasionatii de doua roti nu au fost nici ei uitati acesta reprezentand deja al patrulea an in care motocicletele vor fi prezente in cadrul evenimentului “Concorso di Motociclette”. Brandurile americane precum ACE si Henderson se afla pe o lista participanti care insumeaza 35 de modele printre care se numara si BMW R 32 cu numarul de serie 26, cel mai vechi astfel de exemplar cunoscut in prezent. 

1964_-Prima_victorie_in_Raliul_Monte_Carlo_medium_1600x1082

MINI va fi prezent in cadrul evenimentului pentru a comemora 50 de ani de la victoria obtinuta in Raliul Monte-Carlo de echipajul Paddy Hopkirk / Henry Liddon.

Concorso D'Eleganza Villa D'Este 2013

Sunt asteptate in jur de 50 de modele atent selectionate pentru concursul de frumusete precum si o serie de concepte si prototipuri intrate in competitia pentru premiul “Concorso d’Eleganza Design”. Spirit of Ecstasy, celebra statueta inaripata prezenta pe radiatoarele modelelor Rolls-Royce incepand cu anul 1911, va avea dedicata o expozitie speciala in cadrul evenimentului.