Dan Gîrtofan: „Suntem foarte motivați să câștigăm la Brașov”

Mult a fost, puțin a mai rămas. După o pauză de câteva luni, Campionatul Național de Raliuri Dunlop se reia cu un nou sezon, 2014, odată cu Tess Rally Romtelecom, ce va avea loc vineri și sâmbătă în Brașov și împrejurimi. Și ca de obicei în ultimii mulți ani, de la start nu pot lipsi brașovenii Dan Gîrtofan și Adrian Berghea, care, cu a lor Škoda Fabia S2000, vor să demonstreze că nu degeaba au în palmares titluri de campioni.

 

Așteptarea a fost lungă, dar ne bucurăm că a luat sfârșit și că putem «alerga» din nou pe probele speciale. Și eu și Adi suntem conștienți că nu va fi deloc ușor în noul sezon, deoarece din ce în ce mai mulți colegi și-au achiziționat materiale de concurs de top, care să le pună și mai mult în vedere calitățile de piloți foarte buni, dar nu disperăm, pentru că ne place să luptăm cu cei mai buni. Va fi o «bătălie» interesantă, în care diferențele vor fi foarte mici, iar asta va duce la un spectacol asigurat pentru fanii sporturilor auto de la noi și nu numai”, a spus Dan Gîrtofan.

giri 2014

Așa cum se știe, cel mai important factor la Tess Rally Romtelecom este vremea, care aproape în fiecare an le-a pus probleme participanților la cursa inaugurală a sezonului. „Sperăm ca în 2014 să avem parte de o vreme frumoasă,  pentru ca spectatorii să poată vedea pe probe plăcerea adevărată a competitorilor de a pilota un bolid de curse. Lupta pentru victorie în primul raliu al anului va fi intensă, atât datorită apariției multor modele cu specificația S2000 și R5 la start, dar și datorită numelor implicate, care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Iar noua configurație a raliului, cu probele foarte ușor accesibile, va putea da tuturor spectatorilor șansa de a vedea un spectacol desăvârșit. Și eu și Adi suntem pregătiți să facem parte din acest showl. Avem un mic avantaj pentru că evoluăm acasă, în fața propriilor suporteri, dar și pentru că este al treilea an când mergem cu o mașină specificație S2000, însă totul se va decide pe probele speciale. Sperăm să fim ocoliți de ghinioane și să câștigăm cursa. Suntem foarte motivați să terminăm pe primul loc Tess Rally Romtelecom”, a mai precizat Dan Gîrtofan.

 

Legat de noua configurație a Tess Rally Romtelecom, Giri a spus că „ne place foarte mult, pentru că are în componență probe speciale pe care îți face cu adevărat plăcere să pilotezi. Superspeciala de vineri, din centrul orașului, celebrele Poiana și Babarunca, dar și celelalte speciale vor face deliciul fanilor, care abia așteptau să vadă din nou spectacolul oferit de participanții din campionatul național. Se anunță a fi un raliu foarte frumos, pe care nu trebuie să îl ratați”.

 

Directorul Škoda România, Vlad Rusu, principalul susținător al echipajului Dan Gîrtofan/Adrian Berghea, este și el încrezător pentru noul sezon: „Ne bucurăm și anul acesta de participarea în CNRD alături de Giri și Adi. Va fi un campionat foarte interesant și disputat, iar experiența acumulată  în ultimele două sezoane ne fac încrezători în lupta noastră pentru podium. Giri si Adi formează cu siguranță unul din cele mai experimentate echipaje din campionatul nostru, cu un «pedigree» de curse cu o istorie vastă, cu rezultate de excepție, așa că ne așteptăm să facem o figură frumoasă anul acesta, cu atât mai mult cu cât concurenta este mai aprigă ca oricând. Vom fi pe probe să îi încurajăm pe băieții Škoda”.