Sibiu Racing Team- un nou nume în lumea sportului automobilistic

În perioada 20-22 martie va avea loc cea de-a 43-a ediţie a întrecerii de la Braşov, Tess Rally Romtelecom , competiţie care va marca debutul sezonului competițional 2014. Acest raliu, care se va desfăşura 100% pe asfalt, reprezintă prima etapă din cele 7 ale Campionatului Naţional de Raliuri 2014. Tess Rally Romtelecom se va ţine pe probele speciale din jurul Brasovului, debutând joi cu prezentarea echipajelor, urmând că vineri să se desfăşoare primele 5 probe speciale – din care ultimele 3 pe nocturnă, iar sâmbătă se vor desfăşura ultimele 6 probe.

Alexandru Ardelean

Tess Rally Romtelecom va marca şi prima cursă pentru un nou nume în lumea sportului automobilistic din România: Sibiu Racing Team. Echipa este formată deocamdată din 2 echipaje sibiene: Rareş Tomita/Alex Popidan şi Alex Ardelean/Horaţiu Baltador. Din cauza bugetului insuficient, doar echipajul Alex Ardelean/Horaţiu Baltador vor lua startul la acest raliu, celălalt urmând să debuteze sub numele Sibiu Racing Team din a doua etapă, cea de la Arad.

 

Această cursă va fi prima din Campionatul Naţional de Raliuri 2014 pentru Alex Ardelean şi Horaţiu Baltador în calitate de membri ai Sibiu Racing Team, dar ca şi echipaj nou în proces de acomodare. Participând pentru prima dată în calitate de coechipieri, Alex şi Horaţiu îşi doresc să termine cu succes raliul. Aşa cum a spus şi pilotul sibian, maşina pe care vor concura este un Suzuki Swift 2013, 1,6l, în configuraţie de grupă N, clasa 9.

 

Echipajul sibian doreşte să mulţumească pe această cale sponsorilor fără de care participarea lor nu a fi fost posibilă: Şcoală de dans Arthur Murray, Bucur Tuning SRL, www. sparco-shop.ro, ST Home Design, Sera Home Solution.

 

Asociaţia Sibiu Racing Team s-a format în 2013, iar în 2014 participă la primul raliu în această compoziţie. Un mesaj transmis la radio care anunţa raliul de la Tulcea – aşa a început totul. După ce participase la raliul de la Tulcea în 2013, în calitate de spectator, actualul pilot, Alex Ardelean, s-a hotărât să-şi transpună vechea pasiune în realitate. Imediat după, l-a contactat pe un vechi prieten, Bucur Călin, cu care a participat în calitate de copilot la următoarele etape de raliu – la Cluj, Sibiu, Bacău. După etapă din Bacău, Bucur Călin a hotărât să se retragă temporar din pilotaj, astfel, Alex Ardelean a ajuns să ocupe funcţia de pilot. Acesta a trecut la comenzile superbului Suzuki Swift cu care a participat la ultimele două etape din Campionatul Naţional al României 2013 şi la show-ul de sfârşit de an competenţional de la Sibiu. În 2014, Horaţiu Baltador un copilot experimentat pe plan naţional şi internaţional I s-a alăturat echipajului.

Rares

Constatând cât de mulţi sibieni participă la Campionatul Naţional de raliu şi de de slalom paralel şi cât de mulţi pasionaţi de acest sport sunt din Sibiu, pilotul Alex Ardelean şi-a dorit să fructifice acest entuziasm comun. Din zel pentru acest sport, s-a ajuns la o prietenie strânsă între mai mulţi sibieni, această prietenie fiind pretextul ideal pentru formarea asociaţiei Sibiu Rating Team.

 

Misiunea acestei asociaţii este de a promova sportul în cauză, echipajele din Sibiu şi nu în ultimul rând oraşul din care provin. Sibiu Rating Team are drept scop formarea unei echipe profesioniste formate doar din sibieni, şi poate în viitor – crearea unei şcoli de pilotaj în Sibiu.

 

Menirea asociaţiei este de a transforma acest oraş într-un pilon important al Campionatului de Raliuri din România, aşa cum era înainte de 1989. Sibiu Racing Team vrea să readucă notorietatea pe care o avea Sibiul în acea perioadă în care era reprezentată cu success de către echipa IPA Sibiu,echipa cu renume la nivel naţional şi internaţional, fiind reprezentată printer altii de către binecunoscuţii: Costineanu Mihai, Botezan Alexandru, Bucur Mircea, Barbu Gheorghe (Gigi), Simeanu Cornel, Moldovan Alexandru (Dixon), Badila Radu, Popa Septimiu, Ardelean Petre, Petru Mircea (Muc), Niresteanu Dan. Ei au pus piatra de temelie a actualei echipe, reuşind să transmită dragostea pentru acest sport copiilor care au devenit sportivii de astăzi.

 

În 2014 Sibiu Racing Team are drept obiective dezvoltarea echipei, sporirea popularităţii Raliului ca sport şi creşterea vizibilităţii media a acestuia. Membrii asociaţiei îşi declară dorinţa de a se ţine departe de orice scandal şi orice tertip de atragere a atenţiei presei, dorind păstrarea imaginii bune pe care o deţine acest sport. În schimb, îşi doresc informarea publicului spectator şi augmentarea numărului de suporteri de la o etapă la altă doar cu ajutorul rezultatelor obţinute. Ei sunt siguri că raliul e un sport care merită toată atenţia din partea presei şi a celor împătimiţi de sport.