Piloti din diverse echipe alearga in CNR cu PIRELLI in 2014

După ce, la începutul acestui an, Pirelli îşi anunţa revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri printr-o gamă nouă de anvelope de competiţie, renumita marcă italiană anunţă acum încheierea de noi parteneriate cu piloţi din primul eşalon al Campionatului Naţional de Raliuri (CNR).

 Simone Tempestini_Peugeot 207 S2000_Pirelli_m (1)

Astfel, în 2014, primii trei piloţi ai Napoca Rally Academy vor concura pe anvelope PIRELLI de competiţie: Marco Tempestini, ocupantul celei de a treia poziţii în clasamentul general din 2013  şi cel mai bine clasat pilot Napoca Rally Academy, va pilota un Ford Fiesta R5, Simone Tempestini, campionul din 2013 al categoriei Juniori, va lua startul la volanul unui Peugeot 207 S2000, iar Bogdan Marişca va conduce un Subaru Impreza R4 în lupta sa de a obţine cât mai multe puncte în clasamentul general FIA. “Pentru a obţine performanţă în lumea sporturilor cu motor trebuie să ai grijă şi la cele mai mici detalii. Tocmai de aceea, începând cu acest sezon am ales pneurile Pirelli. Sunt sigur că experienţa lor acumulată pe cele mai dificile probe speciale din lume ne va ajuta să ne atingem obiectivul – un nou titlu la echipe pentru Napoca Rally Academy, în 2014.” – Marco Tempestini.

 

Edwin Keleti, dublu Campion Naţional al clasei 3 şi membru BCR Leasing Rally Team, va trece în 2014 la „clasa regină”, clasa 2, la volanul noului Ford Fiesta R5 echipat şi el cu anvelope Pirelli de competiţie.  Una din cele mai importante componente ale succesului şi performanţei în motorsport o reprezintă aderenţa. Fără aceasta, transmiterea puterii la sol şi ţinuta de drum a maşinii nu ar fi posibilă nici pentru cel mai exclusiv pilot. Anvelopele de competiţii Pirelli sunt veriga puternică din ecuaţia pilot –maşină – suprafaţă de rulare şi permit exprimarea celei mai pure performanţe sportive în orice condiţii de drum. Toate performanţele mele sportive din ultimii ani au fost posibile şi datorită utilizări exclusive a anvelopelor de competiţii Pirelli. Le mulţumesc pentru susţinere!a concluzionat Keleti.

 Edwin Keleti_Botond Csomortani_Ford Fiesta R5_Pirelli_m

Aflat la un nou pas în cariera sa – trecerea de la o maşină cu două roţi motrice la un automobil cu tracţiune integrală –  Sebastian Barbu va ataca şi el primele locuri din clasamentul general FIA 2014 alături de Pirelli. Maşina lui de concurs va fi un model Mitsubishi Lancer Evo X R4 preparat de Colina Motorsport: „Suntem optimişti înaintea startului în prima cursă. Colaborarea cu maşina, cu navigatorul şi cu echipa tehnică merge bine. Sigu, mai avem multe de învăţat, dar suntem pe drumul cel bun şi sper ca anvelopele Pirelli să ne ajute cât mai mult la acest debut pe o maşină integrală” – a declarat Sebi Barbu.

 

La Tess Rally – Braşov, prima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2014, piloţii Pirelli vor avea la dispoziţie mai multe modele de pneuri, în diverse compoziţii, urmând ca ei să decidă tipul pe care urmează să îl folosească în funcţie de cerinţele specifice ale traseului. COLINA MOTORSPORT, distribuitor oficial al anvelopelor Pirelli de competiţie, va asigura celor 5 echipaje, la locul de desfăşurare a competiţiei, următoarele tipuri de anvelope: 225/650r18 RX7 (compoziţie medie), 225/650r18 RX9 (compoziţie soft), 225/650r18 RE7 (intermediare), 235/40r18 Sotto Zero (pentru zăpada).  

 

PIRELLI este furnizor oficial în Campionatul Mondial de Raliuri FIA, având totodată o participare îndelungată în Campionatul Naţional de Raliuri din România. COLINA MOTORSPORT este unic distribuitor în România al anvelopelor Pirelli de competiţie, cu o experienţă de peste 10 ani în industria motorsportului, oferind soluţii complete pentru maşinile de serie şi de competiţie.