44 de echipaje vor lua startul la Raliul Perla Harghitei

Programat in perioada 26-27 septembrie, Raliul Perla Harghitei, ultima etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop, va stabili clasamentele finale din acest an, inclusiv titlul de campioni nationali absoluti.  La finalul perioadei de inscrieri, 44 de echipaje se regasesc pe lista celor care vor lua startul la editia din 2014 a Raliului Perla Harghitei iar cei care nu au apucat sa se inscrie o mai pot face pana la efectuarea verificarilor administrative, urmand sa achite o taxa marita cu 20%.

Szabo Gergo_Raliul Harghitei 2013

Ma bucur foarte mult de numarul echipajelor inscrise, mai ales ca trendul de la ultimele etape a fost unul usor descendent. Din pacate, fiind o intrecere care se desfasoara pe probe speciale de macadam, Raliul Perla Harghitei inca nu poate atrage si echipajele care au concurat, la inceputul campionatului, pe automobile istorice. Ne-ar fi facut o placere deosebita sa-i avem alaturi de noi pe acesti piloti dar speram ca datorita calitatii probelor speciale de anul acesta sa-i vedem ca si concurenti la urmatoarele editii. La fel ca anul trecut ne bucuram si de prezenta unui numar important de echipaje din Ungaria, astfel ca premisele unui spectacol savuros au fost create, tinand cont bineinteles si de faptul ca lupta pentru titlurile de campioni nationali se va da pana pe ultimul kilometru din acest sezon!” a declarat Csaba Ferencz, organizatorul Raliului Perla Harghitei.

 

Cu un traseu compact, alcatuit din zece probe speciale care masoara 129,58 kilometri, Raliul Perla Harghitei va debuta joi, 25 septembrie, incepand cu ora 19:45, atunci cand toate echipajele care vor lua startul la editia 2014se vor incolona si vor participa la startul festiv organizat in fata Primariei Mun. Odorheiu Secuiesc, acolo unde vor urca pe rampa de start si vor saluta publicul. Vineri, 26 septembrie, in prima zide concurs, echipajele vor avea de parcurs patru probe speciale, in lungime de 43,10 kilometri, atractia zilei fiind superspeciala organizata pe circuitul stradal din Odorheiu Secuiesc, programata de la ora 17:00. In ziua a doua, cea de sambata, concurentii vor mai avea de parcurs alte sase speciale, care insumeaza 86,48 kilometri, acestea fiind impartite in trei bucle a cate doua probe si despartite de cate o vizita in parcul de service. 

 

Din punct de vedere al performantelor automobilelor de concurs, fanii raliurilor care vor fi prezenti pe marginea probelor speciale de la Raliul Perla Harghitei vor putea admira modele precum Ford Fiesta R5, pilotate de Edwin Keleti si Marco Tempestini, Skoda Fabia S2000 si Peugeot 207 S2000 la volanul carora se vor afla Dan Girtofan si Simone Tempestini,cat si numeroase alte modele cu tractiune integrala la bordul carora se afla piloti redutabili cu aspiratii la un loc in top 10 al clasamentului general precum Francois Delecour, David Botka, Bogdan Marisca, Gergo Szabo, Sebastian Barbu, Pal Lovasz sau Titi Aur, care revine cu aceasta ocazie in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

 

Admiratorii derapajelor controlate se vor bucura de prezenta pe lista de inscrieri a doua echipaje care vor evolua pe automobile BMW iar impatimitii raliurilor din Romania vor aplauda pentru ultima oara in acest an duelurile palpitante ale concurentilor din cadrul Cupei Dacia, Cupei Suzuki si al celorlalte clase care nu si-au stabilit ierarhia finala.

 

Raliul Perla Harghitei 2014 este organizat de CS Maxx Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Consiliile Locale din Corund, Dealu, Varsag, Capalnita, Zetea si Vlahita si este sustinut de partenerii principali Perla Harghitei,  Seroussi, Amigo&Intercost, PBS, ING Service, Magdolna Impex, Septimia, Hotel Tarnava, Dancea si Asociatii si Color Metal, Scorpion Trans, Odorest, Pickup.ro, Aticream Comore, Automoso, Brother, Roseal, Uiet, Euro WC, L Design, Serendipity, R&R, Aramis.ro si are ca parteneri media Autorally.ro, Motorsportnews.ro, Szekelyhon.ro, Uh.ro, Revista Autoexpert, Presztizs Media, Rallyphoto.ro, Rallymax.ro, Rallymagazin.ro, Cityreklam.ro, Harghitanepe, Udvarhely Hirado, Prima Radio si Star Radio iar echipajele vor fi monitorizate de către echipa EVO GPS.