BCR Leasing Rally Team este vicecampioană în 2014!

Cea de a şaptea etapă din acest sezon al Campionatului Naţional de Raliuri, ultima, a fost cea care a pus punct unuia din cele mai disputate campionate din ultimii ani, stabilind ordinea pe podiumul clasamentului general absolut a celor trei finalişti. La capătul unui raliu intens disputat, Edwin Keleti şi Botond Csomortani au reuşit să câştige ultimul lor duel din acest an, clasându-se pe cea de a treia treaptă a podiumului competiţiei şi devenind astfel, pentru prima oară în cariera lor, Vicecampioni Naţionali.

 

Al treilea sezon de participare a BCR Leasing Rally Team în Campionatul Naţional de Raliuri s-a încheiat cu clasarea acesteia pe a doua treaptă a podiumului la Echipe. După titlul naţional cucerit în 2012 şi poziţia a treia obţinută în 2013, titlul de Echipă Vicecampioană vine să completeze rezultatele echipei în cei trei ani de existenţă.  Suntem mulţumiţi de rezultatele din acest sezon. A fost un an în care BCR Leasing Rally Team a evoluat într-o componenţă diferită faţă de anii anteriori, dar care a dat rezultate atât din punct de vedere profesional, cât şi la nivel personal, creând prietenii de durată. Ne gândim deja la următorul sezon, care va fi, cu siguranţă, cel puţin la fel de disputat ca cel din acest an!” – a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport, compania care asigură managementul sportiv şi tehnic al BCR Leasing Rally Team.

 Edwin Keleti_Botond Csomortani_Ford Fiesta R5_Raliul Harghitei 2014_

Cu încă un podium reuşit la Harghita, Edwin Keleti şi Botond Csomortani îşi trec în palmares primul lor titlu de Vicecampioni Absoluţi! Cu două victorii de etapă în 2014, la Arad şi Iaşi, ei rămân singurul echipaj românesc care câştigă un raliu în acest sezon, adjudecându-şi totodată şi locul I în clasamentul cumulat al clasei 2: Se încheie un an excepţional pentru noi. Am reuşit, la primul sezon cu Ford Fiesta R5 – prima noastră maşina de top – să depăşim toate obiectivele pe care ni le-am stabilit! La Harghita nu am avut niciun fel de presiune! Aceasta apare acum, pentru că e mult mai greu să te menţii în top decât să ajungi acolo. Bucuria este foarte mare, mai ales după ce am văzut şi simţit cum extrem de multă lume ne-a susţinut la ultima etapă, în încercarea de a cuceri titlul absolut. Noi stiam că şansele sunt minime, nici măcar nu visam la asta, ci doream să stabilizăm poziţia a doua în campionat. A fost o bătălie pe cinste, atât la Harghita, cât şi în întreg sezonul, în care am avut oponenţi extrem de puternici. Anul 2014 închide un cerc prin faptul că am reuşit să ne impunem, de la revenirea la curse din 2008, la toate grupele la care am participat! Locul 2 din clasamentul general şi titlul neoficial de vicecampioni absoluti ne obligă enorm, dar ne şi dă posibilitatea de a aspira mai sus! Cred că e corect şi just să ne oferim 2 sezoane pentru a face acest ultim, dar foarte important şi dificil pas. Le mulţumesc tuturor colegilor şi îi felicit pentru evoluţiile lor din acest sezon, evoluţii care au permis şi echipei clasarea pe locul 2 la final de sezon. Însă, cele mai multe mulţumiri şi felicitări le adresez copilotului meu Boti, pentru dedicare şi profesionalism! a declarat Edwin Keleti.

 Titi Aur_Karoly Borbely_Mitsubishi Lancer Evo X_Raliul Harghitei 2014

Titi Aur şi Karoly Borbely au luat startul la Harghita din nou împreună, la trei ani de la ultima participare oficială a lui Titi Aur în Campionatul Naţional de Raliuri.: Mulţumesc BCR Leasing Rally Team şi lui Karoly Borbely că m-au invitat să particip alături de ei la Harghita. A fost o experienţă frumoasă şi bine-venită. Mi-a plăcut foarte mult această etapă, a fost o revenire interesantă pentru mine, iar probele au fost pe gustul meu. Din păcate, am avut câteva probleme care  ne-au mai tăiat din elan – mai întâi o pană, după care dezmembrarea anvelopei a generat ruperea barei de spate şi apoi a furtunului de la pompa de diferenţial care ne-a făcut să ieşim în decor pe PS6. Îmi pare rău că nu am reuşit un rezultat mai bun, dar mă bucur că ceilalţi coechipieri au reuşit să-şi atingă obiectivele.a declarat Titi Aur.

 Adrian Teslovan_Vajk Imre_Dacia Logan Cup_Raliul Harghitei 2014

Adrian Teslovan şi Vajk Cseh Imre au încheiat Raliul Harghitei pe podium, iar punctele acumulate la această ultimă etapă le-au adus un bine-meritat loc II în clasamentul final al Cupei Dacia din 2014. Am terminat pe locul 3 etapa de la Harghita, a fost o etapa palpitantă din toate punctele vedere. În prima zi am greşit şi am lovit un tub de beton dintr-un şanţ, greşeală care ne-a avariat direcţia, dar, spre norocul nostru, aceasta nu s-a rupt. A doua zi am avut o pană lentă dar până la urmă am recuperat şi am terminat cu bine şi această etapă. Vreau să îi felicit pe Edi şi Boti care au reuşit o performanţă excepţională, având în vedere problemele pe care le-au întâmpinat şi ei. Am terminat un an extraordinar, ne limpezim puţin minţile şi ne facem planurile pentru 2015! – a concluzionat Adrian Teslovan.

 

Echipajul Sorin Badea & Florin Dorca nu a participat la ultima etapă din acest an, încheind astfel sezonul 2014 pe locul 4 în clasa 11.

 

BCR Leasing Rally Team a fost susţinută în 2014 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli, Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Borsec, Defi, Pigna, Biosafe, Kristal Glamclub, Autocar Service.