Noul Ford Mondeo este vedeta Raliului Iașului 2014

Ford prezintă în premieră pentru România noul Ford Mondeo, cu ocazia Raliului Iașului, un eveniment ce are loc în frumoasa capitală a Moldovei, între 4 și 6 septembrie. 

 

Ford joacă un rol cheie în ediția din acest an a Raliului Iași, fiind mașina oficială a evenimentului, cu sprijinul dealerului său local, ATI Motors Holding. 

 

Noul Mondeo de culoare „Red Ruby” prezent la Iași, va conduce joi seara (4 septembrie) coloana oficială a raliului, când organizatorii vor marca debutul oficial al evenimentului. În ziua de vineri, 5 septembrie, toți fanii Ford și pasionații de automobile pot admira Noul Mondeo în showroomul ATI Motors Holding, unde modelul va fi expus întreaga zi.

 

În ultima zi a raliului, sâmbătă, 6 septembrie, noul Mondeo va fi prezent în centrul orașului Iași, deschizând binecunoscuta „super specială” de la Râpa Galbenă.

 IMG_8314

Clienții români vor putea comanda noul Mondeo, versiunile în cinci uși și wagon, începând cu finalul lunii septembrie, când Ford România va iniția de altfel campania de prelansare.

 

Noul Mondeo va fi disponibil atât în versiunea Trend, cât și în versiunea Titanium și este dotat cu noi grupuri motopropulsoare cu consum redus, precum: 2,0 l TDCi 150 si 180 CP (transmisie manuală și Powershift), EcoBoost de 1,5 l și 160 CP (transmisie manuală & automată), EcoBoost de 2,0 l, 203 CP, respectiv 240 CP (transmisie automată).

 

Motorul EcoBoost de 1,5 l este produs de uzina de motoare Ford de la Craiova, care la începutul acestei săptămâni a trimis deja primele unități către uzina de asamblare de la Valencia, în Spania, pentru a sprijini producția de serie a Noului Mondeo.

 014

Noul Mondeo este dotat cu o serie de noi tehnologii, printre care se numără Adaptive Headlamp LED (Faruri autoadaptive cu LED), SYNC generația 2 și apreciata tehnologie Inflatable Rear Seats Belts (Centuri spate cu airbag incorporat).

 

Lista de prețuri pentru noul Mondeo va fi disponibilă pentru România în cursul acestei luni.