Raspopa si Grigoriu vor concura la Raliul Iasului alaturi de Tapio Laukkanen

Dupa ce au fost primii concurenti din Campionatul National de Raliuri care au devenit campioni nationali cu doua etape inainte de final, chiar la etapa de acasa de la Bacau, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu pleaca spre Raliul Iasului, programat la sfarsitul acestei saptamani, cu gandul la o evolutie foarte buna, atat pentru ei cat si pentru managerul lor sportiv, Tapio Laukkanen, care se va afla si el la startul acestui raliu.

 

Chiar daca numarul concurentilor la categoria 2 Roti Motrice care apar inscrisi la Raliul Iasului nu este foarte mare, Adrian Raspopa are un secret pentru a ramane concentrat. „Ca la fiecare etapa de anul acesta, plecam foarte motivati deoarece ne stabilim un target ambitios pentru o masina ca a noastra, si anume ne dorim sa ne impunem in fata catorva concurenti care evolueaza pe masini cu tractiune integrala dar sa si ocupam un loc in top 10 al clasamentului general. Suntem curiosi sa vedem cum se va descurca noua echipa organizatorica de la Raliul Iasului si le uram bafta pe aceasta calea declarat Adi Raspopa, campion national in 2014 alaturi de Catalin Grigoriu in clasamentul automobilelor cu tractiune pe doua roti.

 AdiRaspopa_0024

Daca in ultimele doua sezoane Tapio Laukkanen a sprijinit echipajul bacauan din postura de manager sportiv, fostul campion national al Finlandei din 1996 si al Marii Britanii din 1999, va lua startul la Raliul Iasului pe un Subaru Impreza de clasa 3.

 

Impreuna cu Victor Baldescu ne-am unit fortele si am reusit sa-l aducem pe Tapio din nou in Romania, in postura de concurent. Ne dorim sa energizam putin finalul acestui campionat si abia astept sa-l am pe Tapio in calitate de coleg si nu doar in parcul de service asa cum s-a intamplat pana acum.a adaugat Adi Raspopa.

 

In vederea pregatirii cat mai bine a etapei de la Iasi, saptamana trecuta Adrian Raspopa a participat la o sesiune de teste alaturi de Tapio Laukkanen si alti piloti din Campionatul National de Raliuri.

 

La testele de la Sf. Gheorghe am vazut un Tapio foarte rapid si extrem de increzator inainte de Raliul Iasului, etapa pe care el a castigat-o si in 2008. Mergem impreuna la Iasi determinati sa avem un parcurs cat mai bun pe probele speciale si ne dorim sa fim victoriosi la sfarsitul acestei etape.”a mai spus Adi Raspopa.

 

Echipajul Adrian Raspopa/ Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicpali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba si partenerii tehnici Omniasig, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro.