Incepe Raliul Iasului Cotnari 2015

Peste doar cateva ore va fi dat startul in Raliul Iasului Cotnari 2015 (10-12 septembrie), cel mai important eveniment sportiv din capitala Moldovei din acest an. Cea mai importanta decizie luata de organizatori a fost ca proba Dobrovat Max (PS 7 si PS 9) va fi scurtata cu o portiune de asfalt, din cauza conditiilor meteo care se anunta vitregi in cursul zilei de sambata (sunt anuntate ploi si furtuni).

Conferinta de presa Raliul Iasului Cotnari 2015 - 7

Astazi a fost organizata conferinta de presa a organizatorilor Raliului Iasului Cotnari 2015, si redam mai jos toate declaratiile importante spuse de cei prezenti la aceasta conferinta.

 

Suntem pregatiti. Totul este pregatit cu o singura exceptie. Se preconizeaza in aceasta sambata o vreme nefavorabila, cu furtuni si ploi si vom scurta proba Dobrovat Max, cu o bucata de asfalt, deoarece a devenit foarte foarte alunecoasa si asa cum am facut si anul trecut, tinem foarte mult la securitatea cursei si mai ales la siguranta concurentilor. Superspeciala va fi spectaculoasa. Partenerul Ford va oferi o supriza foarte placuta tuturor celor care vor veni pe traseu. Vineri si sambata va asteptam pe probele din judet, acolo unde veti avea ce vedea cu siguranta. Vreau sa multumesc partenerilor nostri, in primul rand companiei Cotnari, fara de care nu se puteau realiza asemenea performante, de a ajunge pe primul loc in topul national al organizatorilor de raliuri. Vreau sa multumesc si partenerului Ford Iasi – ATI Motors Holding, pentru implicare si mult suflet pus, Hotelului International, gazda noastra de lux si tuturor celor care s-au implicat in aceasta etapa de raliu. Toata lumea, piloti, invitati a remarcat ca avem probe foarte bune. Pentru asta trebuie sa multumim in mod special Directiei Silvice pentru sprijin, domnului director Corneliu Parascan. De asemenea, vreau sa multumesc in mod deosebit aceste echipe minunate de organizare. Individual nu facem mare branza, dar toti la un loc punem umarul si facem treaba buna. Superspeciala, fiind preluata din Campionatul Mondial de Raliuri, va avea ordinea de start aleatorie. Maine, la validarea documentelor, va fi tras cate un bilet dintr-un bol, pentru a stabili ordinea de start“, Dan Codreanu, rally manager Raliul Iasului Cotnari.

 

Multumesc in numele companiei Cotnari pentru implicarea si realizarea deosebita a acestui eveniment. Daca anul trecut a fost o provocare si pentru noi, nestiind foarte bine in ce consta un astfel de eveniment de amploare. Anul acesta deja stim mai bine in ce consta acest raliu. Noua ca si companie ne-au placut intotdeauna provocarile si asa am privit anul trecut implicarea in organizarea Raliului Iasului Cotnari. Noi ne-am implicat si in alte ramuri sportive, fotbal, K1, sah, tenis si in toate acestea am avut o mana buna si am facut performanta prin sportivii pe care i-am sustinut, S-a dovedit si ca in acest proiect am reusit, pentru ca anul trecut, etapa de la Iasi a iesit pe locul 1 in tara. Speram ca si anul acesta va fi un eveniment reusit. Ii asteptam pe ieseni in numar mare si le promitem un spectacol de gala, pentru ca au ce vedea“, Catalin Grecu, director de marketing compania Cotnari.

 

Vreau sa felicit organizatorii, care se vede ca au pus foarte mult suflet in acest raliu. Competitia este foarte mediatizata, probele foarte bine alese, foarte rapide, tehnice si foarte periculoase. Cu totii trebuie sa fim precauti, chiar daca o sa mergem tare, asta va promit. Pe plan personal, vrem sa testam masina noastra Mitsubishi Combi si pe macadam. Speram la un rezultat bun. Le uram mult succes concurentilor nostri si sper sa vina cat mai multi spectatori pe probe“, pilotul Thomas Abraham.

Thomas Abraham_Rares Silasi_Mitsubishi Lancer Evo 3 break_BCRL RT

Nu o sa putem emite pretentii la victoria la general, dar vom incerca sa castigam la clasa 3 si sa scoatem un rezultat cat mai bun, cat mai aproape de primii clasati la general. Este o placere sa venim la Iasi, unde este o sinergie interesanta intre dezvoltarea orasului din ultimii ani si dezvoltarea raliului. Este un raliu extrem de bine organizat, cu probe fantastice, iar anul acesta se pune un accent deosebit si pe siguranta spectatorilor si pe doleantelor pilotilor. Il felicit pe cei de la Cotnari, pentru ca este un fapt foarte rar in zilele noastre o asociere intre o firma asa mare si un raliu, atat de bine organizat cum este cel de la Iasi. Sunt convins ca vor curge oricum beneficiile si pentru dumneavoastra. Sa speram ca va fi un raliu extraordinar“, pilotul Edwin Keleti.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Mitsubishi Lancer Evo X_BCRL RT

Ne-am propus in primul rand sa terminam in siguranta aceasta etapa de raliu, una grea, atat ca probe, complexitate, viteza, cat si pentru ca alergam acasa, unde este o presiune foarte mare. Aici sunt toti prietenii, toti cunoscutii si nu trebuie sa-i dezamagim. Masina este pregatita, iar pentru asta trebuie sa multumim Ford Iasi – ATI Motors Holding, iar noi vom incerca sa scoatem cel mai bun timp posibil. Speram sa fie o provocare si pentru pilotii mai tineri din Iasi, sa invete de la noi si sa ne ia locul, sa putem face schimbul de generatii la anul. Suntem pregatiti, o sa facem fata tuturor probelor“, pilotul iesean Dan Iamandi si seful ISU Iasi.

 

Parcul Service este gata, va asteapta, parc inchis, cu tot ce trebuie. Incep prin a-mi cere scuze, in numele meu si al colegilor mei, locuitorilor din Iasi, in special celor care conduc masini, pentru ca joi, 10 septmebrie, incepand cu ora 7.00 si pana la ora 23.00, se inchide Pacurariul, pana la Soseaua Independentei. Avand in vedere ca se dubleaza suprafata pe care vor rula concurentii, inseamna ca trebuie sa facem eforturi si mai mari pentru securizarea probei de la Rapa Galbena, pentru ca vrem sa respectam sloganul nostru <<un raliu frumos este un raliu sigur>>. Vorbim de 1000 de metri de gard metalic, 50-60 de jandarmi, organizatori, Politie locala, Politie Rutiera si o firma de paza. In total, vor fi aproximativ 150 de oameni, care se vor asigura ca nu intra nimeni pe aceasta proba. Fac un apel ca cei care vin la acest eveniment sa respecte intru-totul indicatiile autoritatilor. Multumesc si eu sponsorilor, dar si autoritatilor, Primaria Municipiului Iasi, Prefectura, Consiliul Judetean, Jandarmeria, Politia Locala, Politia Rutiera si Politia Rurala“, Claudiu Butucel, director de organizare Raliul Iasului Cotnari 2015.

 

Informatii utile pentru spectatori

Transport gratuit

Patru autocare UNISTIL pleaca spre proba Dobrovat:

Sâmbata, 12 Septembrie

ora 08:00 – 2 Autocare

ora 10:00 – 2 Autocare

Plecare din fata Palatului Culturii

Probele speciale se închid traficului auto cu o ora si jumatate inaintea primei masini de concurs.

Circulatia se deschide dupa trecerea unei masini oficiale, care trece tot timpul dupa ultimul concurent

 

Program Raliul Iasului Cotnari 2015

 

Joi, 10 septembrie

Shakedown, localitatea Poieni, 11:00-15:00

Circulatia se inchide, 09:30 – 15:30

Start Raliu, Piata Palat, 18:15

SS1 Superspeciala Rapa Galbena, 18:35

Circulatia se închide, 08:00 – 23:00

 

Vineri, 11 septembrie

PS 2. Blanc Cotnari (Ciocaboca)

START primul concurent, 10:26

Circulatia se inchide, 09:00 – 17:00

PS 3. Chateau Cotnari (Madârjac)

START primul concurrent, 11:29

Circulatia se inchide, 10:00 – 18:00

PS 4. Blanc Cotnari (Ciocaboca)

START primul concurrent, 14:32

Circulatia se inchide, 09:00 – 17:00

PS 5. Chateau Cotnari (Madarjac)

START primul concurrent, 15:35

Circulatia se inchide, 10:00 – 18:00

 

Sambata, 12 septembrie

 

PS 6. Grasa de Cotnari (Paun)

START primul concurent, 10:21

Circulatia se inchide, 08:50 – 15:30

PS 7. Francusa Cotnari (Dobrovat Max)

START primul concurent, 10:59

Circulatia se inchide, 09:30 – 12:50

PS 8. Grasa de Cotnari (Paun)

START primul concurent, 13:32

Circulatia se inchide, 08:50 – 15:30

PS 9. Francusa Cotnari (Dobrovat Max)

START primul concurent, 14:10

Circulatia se inchide, 13:05 – 16:00

 

Raliul Iasului Cotnari este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

 

Raliul Iasului Cotnari este a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.