Raliul Iasiului 2014 – Rezultate complete

Final de poveste pentru Raliul Iasului Cotnari. A sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a avut o desfasurare de infarct. 

Camila Raliul Iasului Cotnari 2014

Dupa doua zile nebune, echipajul Edwin Keleti – Csomortani Botond, pe Ford Fiesta R5, a reusit sa castige Raliul Iasului Cotnari, urmat la 5 secunde distanta de echipajul Dan Gartofan – Eugen Rotaru, pe Skoda Fabia S2000 [i de finlandezul Tapio Laukkanen (secondat de Haari Kaprro la volanul unui Subaru Impreza N14). Desfasurarea competitiei a fost insa un veritabil thriller, unul cu final fericit pentru Edwin Keleti. In primele 8 probe speciale, Francois Delecour (copilot Dominique Savignoni, la volanul unei Subaru Impreza N14) a reusit sa-si betoneze locul intai in clasamentul general (castigand nu mai putin de 4 probe speciale) si se parea ca nimic nu-l poate impiedica sa cucereasca un nou titlu national.

 

A urmat insa o nebunie de proba speciala (PS9 – Blanc Cotnari) si toate calculele hartiei au fost aruncate in aer. Delecour a ramas fara suspensia stanga spate, a pierdut o roata, dar nu a abandonat si a terminat proba mergand pe trei roti, cu accelaratia la podea. A fost un spectacol fantastic oferit de celebrul campion francez, care insa a pierdut peste 90 de secunde pe aceasta proba si a scapat printre degete victoria la Raliul Iasului Cotnari. De problemele lui Delecour a profitat Edwin Keleti, care a mers fantastic si pe Superspeciala de la Rapa Galbena si nimic nu este decis in finalul Campionatului Na]ional. Pentru a-si pastra titlul de campion, Francois Delecour are nevoie de un punct in Raliul Harghitei, ultima etapa din CNRD, in timp ce pentru locul secund lupta este cu adevarat fabuloasa. Dupa rezultatele de la Raliul Iasului Cotnari, Edwin Keleti locul secund cu 93 de puncte, in timp ce Dan Gartofan este pe locul 3 cu 91,2 puncte. Practic, doar Keleti mai pastreaza sanse la titlul de campion national, fiind despartit de Delecour de 24 de puncte.

 

Imi plac multe etape de raliu in Romania, dar ce se intampla la Iasi este cu adevarat incredibil. Felicitari organizatorilor”, a fost verdictul pus de marele campion francez Francois Delecour. Si invingatorii au avut numai cuvinte de lauda la adresa echipei de organizare de la Raliul Iasului Cotnari, in frunte cu Dan Codreanu, Cristian Angheluta si Andrei Postolache. “Eu nu obisnuiesc sa laud pe cineva de dragul de a-l lauda, dar ce s-a intamplat la Iasi este absolut superb. Totul, de la probe, la organizare a fost la superlativ. Toata echipa care a muncit la Raliul Iasului merita felicitari. Ma bucur ca am reusit sa invingem la Iasi, unde ne-am simtit minunat”, a spus Edwin Keleti.

 

Nu ma asteptam sa avem la Iasi asemenea conditii impecabile pentru cursa. Echipa de organizare s-a depasit pe sine si este formidabil ce a iesit. Noi continuam lupta pentru locul 2, dar avem un adversar redutabil in persoana lui Edi Keleti. Nivelul in Campionatul Na]ional este foarte ridicat, sunt piloti foarte buni, iar Francois Delecour sau Tapio Laukkanen ne trag dupa ei”, a completat Dan G~rtofan.

 

SI finlandezul Laukkanen, revenit la Iasi dupa 6 ani (el a mai participat la Raliul Ia[ului din 2008) a recunoscut ca s-a simtit foarte bine in aceasta etapa. “Sunt bucuros ca am terminat cu bine raliul, am avut cateva problem cu masina pe macadam si s-a vazut faptul ca am facut o pauza de participare la competitii. M-am simtit insa foarte bine la Iasi si sper sa mai revin“, a conchis Laukkanen.

 

Rezultate complete Raliul Iasiului 2014:

 

Final2RM  FinalCl2  FinalCl3  FinalCl5  FinalCl9  FinalCl11  FinalDacia  FinalDaciaDeb  FinalDeb  FinalEchipe 

FinalFIA  FinalJr