BCR LEASING RALLY TEAM VREA SĂ LUPTE PENTRU VICTORIA LA ECHIPE ÎN RALIUL SIBIULUI

Raliul Sibiului a fost în ultimii ani una dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Naţional de Raliuri. Anul acesta, runda de la Sibiu este a 6-a din competiţia internă, iar BCR Leasing Rally Team vrea să lupte în continuare pentru supremaţia la echipe. “Raliul Sibiului are acum o configuraţie nouă, toate probele sunt pe asfalt, nu pe macadam ca în trecut, iar în program au fost introduse şi trei speciale pe Transfăgărăşan, aşa că poate fi considerat un raliu nou pentru toată lumea. Ca la fiecare etapă, BCR Leasing Rally Team vrea să obţină victoria la echipe, chiar dacă ştim că va fi o concurenţă acerbă” – a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

 

Edwin Keleti şi Botond Csomortani vor lua startul la această etapă cu o altă maşină (Mitsubishi Lancer EVO X), ei concurând la clasa 3. “Raliul Sibiului ne găseşte pe noi, echipajul 99, într-o poziţie nefericită din punct de vedere sportiv. Având în vedere bugetele mari necesare rulării cu un automobil R5, nu reuşim să încheiem sezonul cu fantasticul Fiesta R5. Începând cu runda de la Sibiu ne vom alinia la cele trei etape rămase cu un Lancer Evo X de clasa 3, preparat de Gaetmo şi întreţinut de Colina Motorsport.

 

 

Acest un an şi jumătate cât am pilotat Fordul au fost extraordinari şi vreau să le mulţumesc partenerilor BCR Leasing, Omniasig, Borsec, Pirelli, Colina Motorsport, Mobil 1 prin Star Lubricants şi Greco pentru încrederea şi susţinerea pe care ne-au arătat-o în aceste vremuri economic dificile. A fost o perioadă fastă în care am atins apogeul carierei sportive, am câştigat probe speciale, am obţinut victorii la general şi am avut şansa să ne măsurăm forţele cu cei mai buni piloţi, români sau străini, care participă în CNRD. A fost un privilegiu să le fim adversari.

 

 

Îi mulţumesc lui Boti pentru profesionalismul său şi familiei şi prietenilor pentru susţinerea entuziastă. Ar fi fost minunat să menţinem până la capăt, cel puţin matematic, suspans-ul în campionat ! Îl felicit pe Simone de pe acum pentru titlul pe care, cu siguranţă, îl va cuceri!, a spus Edwin Keleti.

 

Echipajul Gergo Szabo / Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) doreşte să îşi păstreze poziţia pe podium în Clasamentul General şi să aducă cât mai multe puncte echipei: Mergem cu încredere la Sibiu. Trebuie să strângem puncte importante pentru lupta în campionat, unde suntem pe locul 3, şi ne dorim să rămânem până la final acolo! Etapa de la Sibiu are o configuraţie interesantă, în trecut organizatorii ne-au obişnuit cu evenimente de anvergură, aşa că sper să avem parte de un raliu frumos, un spectacol automobilistic pe măsură, în care vom lupta pentru locul 1 la echipe, a declarat Gergo Szabo.

BCR Leasing Rally Team

Adrian Teslovan şi Vajk Cseh Imre (Dacia Logan) au avut multe ghinioane până acum în sezonul 2015 şi ştiu că au ieşit din lupta pentru titlul Cupei Dacia, însă vor să aducă la rândul lor cât mai multe puncte pentru BCR Leasing Rally Team. Anul acesta nu a fost unul strălucit pentru noi, dar de data asta sperăm să avem mai mult noroc. Sibiu este o etapă deosebit de frumoasă, mai ales din punct de vedere al locaţiei probelor din prima zi (Păltiniş), precum şi a celor din ziua a doua de pe Transfăgărăşan. Etapa de la Sibiu în formatul de anul acesta cred că va avea un public mult mai numeros, având în vedere faptul că majoritatea probelor speciale sunt pe Transfăgărăşan. Sperăm ca vremea să ţină cu organizatorii şi să avem parte de un weekend frumos. Dorim să le mulţumim şi pe această cale partenerilor noştri: Borsec, BCR Leasing, Defi, Orkla Food’s, Omniasig, Mobil1 prin Star Lubricants, Pigna, Telekom, Prodia, Hermes Forwards, SPC şi, bineînţeles, echipei tehnice şi managementului Colina Motorsport”, a spus Adrian Teslovan.

 

Cel de-al patrulea echipaj, Thomas Abraham şi Rareş Silasi (Mitsubishi Lancer EVO 3 Break) speră ca această etapă să fie şi pentru ei una cu noroc şi să se poată lupta pentru victorie la clasă. Am fost extrem de « încercaţi » în acest sezon. O ieşire în decor şi câteva probleme personale ne-au împiedicat în etapele precedente să ne batem pentru primul loc la clasa 11, dar sperăm ca la Sibiu să nu se mai întâmple aşa ceva. Ne dorim ca totul să meargă bine şi, prin rezultatul nostru la clasă, să aducem cât mai multe puncte pentru echipă, a menţionat  Thomas Abraham.

 

Alex Filip şi Bogdan Iancu (Renault Clio R3 Maxi) vor fi şi ei prezenţi la Sibiu alături de membrii echipei BCR Leasing Rally Team, aceată etapă fiind a doua lor participare din acest an în campionatul intern: Sunt foarte încântat că participăm la Sibiu Rally Challenge, un adevărat Festival al sporturilor cu motor. Pentru noi reprezintă un test util înainte de plecarea catre Barum Czech Rally Zlin şi îmi doresc să mă bucur de un rezultat bun alături de coechipierii mei de la BCR Leasing Rally Team. În acelaşi timp, mixarea unei curse automobilistice cu un alt sport pe care-l practic cu plăcere – alergarea, face din evenimentul de la Sibiu un adevărat challenge”.

 

Anul acesta, Raliul Sibiului se desfăşoară în totalitate pe asfalt, având 8 probe speciale, cu o lungime totală de 82,74 km. Startul festiv va avea loc joi seara, pe 20 august, de la ora 20:00 în Piaţa Mare, iar vineri, pe 21 august, începând de la 19:38 vor avea loc două probe speciale, Păltiniş şi Valari. Sâmbătă, 22 august, concurenţii se vor muta pe Transfăgărăşan, unde vor fi trei probe speciale, fiecare parcurse de câte două ori.