Dan Gîrtofan, responsabil cu spectacolul la ATA Racing Show 2015

Unul din cei mai constanți piloți din Campionatul Național de Raliuri din ultimii ani, Dan Gîrtofan, a fost responsabil cu spectacolul la ATA Racing Show, evenimentul care a încheiat triumfal sezonul 2015. Giri, alături de copilotul său, Tudor Mârza și de noua mașină, Škoda Fabia R5, a încercat și a reușit să le ofere celor prezenți pe Autodromul Titi Aur, unul din cele mai frumoase din Europa,  momente de show adevărat, chiar dacă au fost în detrimentul rezultatului final. De altfel, Giri a ținut foarte mult să le arate tuturor ce poate cel mai nou produs a diviziei motorsport de la Škoda, cu care va ataca cea mai înaltă treaptă a podiumului în 2016.

 

În ciuda ceții, care a persitat toată, ziua, lumea prezentă a gustat din plin spectacolul oferit, mai ales de băieți de la clasa „mare” (mașinile cu tracțiune integrală), unde Dan Gîrtofan a fost tot timpul „la bătaie” cum se spune, cu Simone și Marco Tempestini, dar și cu Gergo Szabo și Edwin Keleti. Dacă în finala mare au ajuns Simone, proaspătul campion național, care a și câștigat întrecerea, și Gergo, vicecampionul din 2015, lupta pentru finala mică a fost una foarte strânsă de-alungul celor 4 manșe de calificări. Marco Tempestini și-a asigurat primul locul, pentru ca Dan Gîrtofan și Edwin Keleti să își dispute o manșă de baraj, dat fiind că aveau același timp. Câștigător a ieșit Keleti, și asta datorită faptului că anvelopele lui Giri au fost foarte uzate. La manșa de baraj am avut anvelopele foarte tocite, de aceea mașina nu s-a comportat cum ar fi trebuit. Aș fi dorit să le schimb, dar aveam doar un set de configurație medie, care, pe frigul acela de afară, nu știu dacă s-ar fi comportat la un nivel înalt. Mai ales în prima parte a traseului, pe porțiunea de asflat, aș fi alunecat mai mult. Dacă stau să mă uit în clasamentul pe 2015 ăsta este locul nostru, însă sperăm ca sezonul viitor să fie altceva”, a declarat Dan Gîrtofan

ATA15_2024

Chiar dacă a terminat pe locul 5 cursa de la Crevedia, Giri nu a plecat de la ATA Racing Show fără un premiu care să-i răsplătească efortul depus în a face spectacol cu a sa Fabia R5. Astfel, el a primit Trofeul Super – Fly, pentru cea mai lungă săritură, care a măsurat numai puțin de 25,5 metri. A fost un eveniment foarte frumos și mă bucur că am luat parte la el. Păcat că vremea nu a ținut cu noi. A fost destul de rece și ceață și poate din cauza asta nu a venit foarte multă lume. Traseul este unul foarte frumos aici la Academia lui Titi Aur. Poate dacă ar fi avut o versiune mai mare de macadam, ar fi fost un pic mai interesant, dar a fost bine și așa, pentru că spectacolul nu a lipsit, iar lumea a plecat ferticită acasă și mulțumită de cea a văzut. Sperăm ca un astfel de show să devină o tradiție”, a mai adăugat Giri.

 

Pentru driverul brașovean, ATA Racing Show a fost primul eveniment din motorsport în care a luat startul alături de fiul său, Andrei Gîrtofan, cel care a concurat la Cupa Dacia. Chiar dacă este nou în lumea sporturilor auto, Andrei a demonstrat că așchia nu sare departe de trunchi și că moștenește talentul tatălui său, înregistrând timpi foarte buni. De altfel, chiar dacă nu a prins niciuna dintre finale (mică sau mare), Andrei Gîrtofan a avut o evoluție foarte bună, depășind în clasament piloți cu multă experiență. Pentru Andrei a fost o ultimă verificare, el urmând să-și facă debutul, în 2016, în Campionatul Național de Raliuri.