Promo Rally cauta cei mai talentati piloti amatori


Clubul brasovean Auto Blic, cel mai vechi organizator din campionatele nationale de raliuri si viteza in coasta, lanseaza un mini-campionat dedicat amatorilor si celor care isi doresc sa faca primii pasi in sportul cu motor. Sub denumirea de “Promo Rally”, seria de trei competitii programate la sfarsit de an isi propune sa ofere un cadru organizat si sigur, in care cei pasionati de condusul sportiv sa isi poata exersa si dezvolta abilitatile, dar si sa fie un promotor al conducerii responsabile. Cei mai rapizi piloti ai mini-campionatului vor fi rasplatiti cu un curs la o scoala de pilotaj, iar toti participantii vor beneficia de prezentari si seminarii pe tema conducerii defensive si a responsabilitatii in trafic.

Promo Rally 2015

Promo Rally, competitie desfasurata exclusiv la Brasov, este alergata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, prin Asociatia Judeteana de Automobilism Sportiv Brasov si se doreste o continuare a seriei de succes din anii 2005-2006 intitulata “O noua generatie”, concept care a descoperit o serie de piloti talentati, care au alergat mai tarziu in Campionatul National de Viteza in Coasta. In linie cu directiile dorite de FRAS, care si-a anuntat intentia de a organiza un campionat mai complex destinat amatorilor in viitorul apropiat, brasovenii de la Auto Blic doresc sa faca un prim pas pentru promovarea acestui tip de activitate sportiva si totodata sa ia pulsul comunitatii locale, in vederea dezvoltarii conceptului pe viitor.

 

Promo Rally se adreseaza tuturor celor care detin permis de conducere valabil, cu o vechime de minimum un an si care nu au practicat in mod profesionist sportul cu motor, in orice ramura a acestuia. Profesionistii pot fi si ei acceptati, insa fara a conta in clasamentele intrecerii, doar cu caracter demonstrativ. In privinta masinilor acceptate, nu exista restrictii prea mari, fiind prevazute trei clase de cilindree si o stare tehnica buna, care sa nu puna in pericol participantii. Automobilele pot fi inmatriculate, sau chiar neinmatriculate, caz in care proprietarul trebuie sa poata face dovada caracteristicilor tehnice, pentru a putea fi incadrat corespunzator.

 

O categorie speciala este cea destinata jurnalistilor, sub numele de “Cupa Presei”, in cadrul careia se vor putea duela, intr-un clasament separat, reprezentanti media.

 

Desi initial sunt prevazute trei intreceri, organizatorii nu exclud nici extinderea mini-seriei, pana la cinci competitii, in functie de interesul aratat de pilotii amatori. Pentru moment, doar primul episod are o data batuta in cuie, duminica 22 noiembrie reprezentand debutul noii serii, pe un traseu improvizat pe locul fostului Stadion Municipal din Brasov, la capatul de linie RAT de pe Calea Fagarasului. Inscrierile se fac prin email, taxa de inscriere fiind de 200 de lei, cu o reducere de 25 pentru plata inainte de ziua intrecerii.

schita

Pentru intrecerile ulterioare organizatorii spun ca isi doresc sa introduca si probe de regularitate, specifice raliurilor clasice, pentru a testa si capacitatile de orientare in teren ale competitorilor si a oferi si navigatorilor amatori, nu doar pilotilor, sansa de a se face remarcati.

 

La finele campionatului fiecare castigator de clasa va fi rasplatit cu un curs la o scoala de pilotaj, pentru a aprofunda notiunile de conducere sportiva si defensiva.

 

Promo Rally este sustinut de ProX, partenerul oficial Auto Blic in sezonul 2016 si de partenerul tehnic Cyclon Motorsport. Competitia se desfasoara sub egida Asociatiei Judetene de Automobilism Sportiv Brasov si sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

Regulament

Program

formular_inscriere

Declaratie_utilizare_auto

 

 

 

Comentarii

comentarii