Simone Tempestini a castigat Raliul Aradului

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au avut o evoluție senzațională pe macadamul de la Arad și și-au trecut în cont a doua victorie consecutivă din Campionatul Național de Raliuri, după ce au câștigat toate probele din etapa a doua a sezonului.

Simone Tempestini Arad 2015

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au continuat în același ritm la Raliul Aradului și au reușit să câștige și toate probele speciale programate sâmbătă. Juniorul NRA nu a făcut nicio greșeală și a crescut constant ritmul pe suprafața preferată pentru ca în final să-și treacă în cont a doua victorie consecutivă din Campionatul Național de Raliuri, avansul său față de următorul clasat, Edwin Keleti, fiind de aproape 3 minute. Victoria de la Arad a fost prima pentru Simone Tempestini și în European Rally Trophy, etapa a doua a sezonului intern contând și pentru competiția europeană. “A fost un weekend în care totul a funcționat perfect. M-am simțit bine pe  macadam și sunt foarte fericit că am continuat în aceeași notă ca la Brașov”, a spus Simone Tempestini, care și-a consolidat poziția de lider la general în Campionatul Național de Raliuri, având 55 de puncte după primele două etape ale sezonului.

 

Imediat după Raliul Aradului, Simone Tempestini va participa la două zile de teste pentru Raliul Portugaliei, etapă inclusă în Junior WRC. “Abia aștept să pilotez pe macadamul din Portugalia. Îmi place mult această suprafață și sper să continui parcursul bun avut până în acest moment”, a mai adăugat juniorul NRA. 

Bogdan Marisca Arad 2015

 

Bogdan Marișca și Carmen Găureanu au mers în premieră la Raliul Aradului cu un model Ford Fiesta R5, iar în a doua zi au crescut constant ritmul. În final, echipajul Napoca Rally Academy s-a clasat pe poziția a doua în clasamentul European Rally Trophy și pe locul 4 în competiția internă. “A fost o cursă reușită cu o mașină extraordinară, iar rezultatul este mult peste ce ne-am propus. Este unul dintre cele mai frumoase raliuri din carieră și sunt foarte fericit că unul din visele legate de lumea curselor s-a împlinit în acest weekend la Arad”, a spus și Bogdan Marișca. 

Marco Tempestini Arad 2015

După o primă zi cu probleme, Marco Tempestini și Marc Banca au încercat să recupereze cât mai mult din timpul pierdut. Eforturile lor au fost recompensate cu poziția a șasea la general, dar și mai important cu prima poziție în clasamentul pe echipe. “Sunt bucurosc că am terminat acest raliu, după ce în prima zi am mers fără servodirecție. Locul 6 a venit cu puncte importante pentru echipă și mă bucur că am reușit să ne consolidăm poziția de lider. Aici am fost la egalitate de puncte cu rivalii noștri de la BCR Leasing Rally Team, dar victoria lui Simone a fost cea care a făcut diferența. Pentru noi, urmează o perioadă aglomerată de teste pentru etapele din mondial și european, dar sunt mândru de tot ceea ce au realizat juniorii noștri până acum”,  a spus Marco Tempestini.

Florin Tincescu Arad 2015

Florin Tincescu și Sergiu Itu și-au atins în mare parte obiectivul cu care au venit la Arad, dar din păcate cei doi nu au reușit să și termine competiția. Aflați în lupta pentru un loc pe podium în clasamentul 2WD, cei doi au fost nevoiți să abandoneze din cauza unei probleme tehnice. “Sunt mulțumit că am câștigat trei probe speciale și am mai adunat experiență cu mașina pe macadam, dar mi-ar fi plăcut să ajungem și la sosire. Nu am vrut să riscăm să stricăm mai multe la mașină așa că ne-am oprit”, a spus și Florin Tincescu, care în perioada 4 – 6 iunie va lua startul în etapa a patra din Campionatul European de Raliuri, programată în Insulele Azore.