Doar locul secund pentru Raspopa si Diacu la Raliul Moldovei Moinesti 2015

Dupa ce anul trecut la Raliul Moldovei Bacau isi trecea in cont titlul de campion national la categoria automobilelor cu 2 Roti Motrice, Adrian Raspopa era decis sa atace la maxim in etapa de casa desfasurata weekendul acesta pe probele speciale de la Raliul Moldovei Moinesti, competitie ajunsa la editia cu nr.5. Dupa iesirea in decor avuta la sesiunea de teste premergatoare raliului si care a necesitat reparatii consistente la Citroen-ul DS3 R3, pilotul bacauan a fost nevoit sa se multumeasca cu pozitia secunda, pierzand aproximativ trei minute cu schimbarea unei roti pe una din probele speciale din ziua a doua a intrecerii atunci cand se afla in pozitia de lider.

 

De la terminarea etapei anterioare, Danube Delta Rally, competitie in cadrul careia Adrian Raspopa si Cosmin Diacu au fost siliti sa abandoneze ca urmare a defectiunilor survenite la cutia de viteze secventiala a masinii de concurs, pentru echipajul bacauan a urmat un efort considerabil din toate punctele de vedere pentru reparatia acesteia.

 

foto: Catalin Stoia
foto: Catalin Stoia

Dornic sa recupereze punctele pierdute, Adrian Raspopa a decis sa atace la maxim in etapa de casa, Raliul Moldovei Moinesti, desfasurata in perioada 26-27 iunie. „Am luat startul la Raliul Moldovei Moinesti in dubla postura. Daca din cea de organizator sunt foarte multumit de cum s-a desfasurat intrecerea, din cea de pilot nu pot spune acelasi lucru. Am incercat mai multe setari la shakedown si pe una din treceri am lovit un trunchi de copac aflat pe interiorul unui viraj. Desi la inceput daunele nu pareau foarte mari, acestea au fost unele considerabile atunci cand am desfacut masina in parcul de service.explica Adi Raspopa.

 

A urmat din nou o lupta contra cronometru pentru ca masina sa poata fi pregatita pentru startul festiv programat joi, in centrul Bacaului. „M-am bucurat ca echipa de asistenta a avut toate piesele necesare si astfel puteam continua un duel pe care-l asteptam de cand am vazut lista de inscrieri pe care Simone Tempestini, liderul la zi in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri, figura cu un Citroen DS3 R3 Max.a continuat Adrian Raspopa.

 

Cu o singura victorie de proba speciala in ziua de vineri a Raliului Moldovei Moinesti, cea de pe circuitul de karting Speed Park, Adrian Raspopa termina prima zi a intrecerii pe primul loc in clasamentul 2 WD dupa ce Simone Tempestini abandonase iar Raul Badiu acumulase o intarziere datorita unor probleme la masina acestuia.

 

Incidentul de la shakedown si-a spus cuvantul in prima zi cand pe probele alunecoase de langa Bacau nu am avut deloc incredere in noi si in ritmul nostru. Astfel, ne-am propus ca in ziua a doua sa fortam iar lucrurile pareau sa decurga multumitor insa, la a doua parcurgere a specialei Moinesti in lungime de 26 km, am facut o pana la doar 5 km de la start si am fost nevoiti sa ne oprim si sa schimbam roata. Am pierdut trei minute si orice sansa de a ne recapata pozitia de lideri.” a mai adaugat Adrian Raspopa.

 

foto: Catalin Stoia
foto: Catalin Stoia

Echipajul bacauan se afla la jumatatea campionatului pe locul secund, la 9 puncte distanta de prima pozitie, insa partea a doua a sezonului se anunta una dificila pentru Adi Raspopa si Cosmin Diacu. „Datorita faptului ca am pierdut anul acesta un partener important urmeaza patru raliuri mai mult decat dificile din mai multe motive. Primul ar fi lipsa unui buget consistent, care nu ne permite in acest moment sa avem partea de asistenta tehnica asa cum ar trebui si, in plus, masina are o lipsa semnificativa de putere din motive pe care nu le-am descoperit pana acum. Sper ca inginerii Citroen Racing sa o rezolve pana la Raliul Clujului pentru ca ne dorim din suflet sa putem lupta pentru titlu atat timp cat ne va permite bugetul. Suntem pregatiti sa facem tot ce se poate pentru a reveni pe prima pozitie.” a mai declarat Adi Raspopa dupa terminarea Raliului Moldovei Moinesti, etapa la care s-a clasat pe locul secund in clasamentul 2 WD.

 

Echipajul Adrian Raspopa/ Cosmin Diacu va fi sustinut in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert si Wurth Romania, cat si de partenerii tehnici Omniasig, Simba,  Mere de Itesti, GoPro prin xtremvideo.ro si Syron Tires.