Victorie la piloti si echipe pentru BCR Leasing Rally Team la Raliul Moldovei Moinesti

BCR Leasing Rally Team a obţinut cel mai bun rezultat al sezonului la Raliul Moldovei, a patra etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2015. Gergo Szabo şi Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) au câştigat raliul, pe care l-au condus pe tot parcursul desfăşurării acestuia, iar Edwin Keleti şi Botond Csomortani (Ford Fiesta R5) au terminat pe locul secund la General. Ambele echipaje BCR Leasing Rally Team au dominat cursa de la început până la sfârşit, împărţindu-şi “frăţeşte” şi pe rând, toate victoriile de probă. În total, Gergo Szabo & Karoly Borbely şi-au adjudecat  6 din cele 11 speciale, în timp ce Edwin Keleti & Botond Csomortani le-au câştigat pe celelalte 5.  Adrian Teslovan şi Imre Cseh s-au clasat pe locul 3 la Cupa Dacia.

 

În acelaşi timp, cu punctele strânse de aceste echipaje, BCR Leasing Rally Team a obţinut şi victoria de etapă la echipe!

Podium ECHIPE_Raliul Moldovei 2015

După dubla din Moldova, Edwin Keleti şi Gergo Szabo se află pe locurile 2 şi 3 în clasamentul general al Campionatului Naţional, cei doi reuşind să recupereze puncte faţă de lider. La echipe, BCR Leasing Rally Team ocupă poziţia secundă, la o diferenţă mică faţă de primul loc.

 

Etapa din acest weekend a fost una reuşită pentru BCR Leasing Rally Team, am obţinut primele două poziţii în clasamentul general şi victoria detaşată în clasamentul pe echipe. Deşi principalii nostri competitori nu au fost prezenţi în formulă integrală, iar acest fapt ne-a uşurat misiunea în lupta echipelor, totuşi a fost o victorie muncită şi mă bucur mult pentru acest rezultat, care ne menţine în cursa pentru titlu. Raliul nu a fost usor, dar toţi membrii echipei au fost la înălţime şi îi felicit pentru modul în care l-au gestionat. Îmi doresc ca în a doua jumătate a campionatului, care va debuta cu două etape de asfalt, să continuăm în aceeaşi notă şi sunt convins că o putem face– a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

Gergo Szabo_Karoly Borbely_Mitsubishi Lancer Evo IX R4_Raliul Moldovei 2015

După aproape doi ani de la ultimul succes în competiţia internă, Gergo Szabo îşi trece în cont o nouă victorie de etapă. Alături de navigatorul Karoly Borbely, Gergo a reuşit un raliu foarte bun în Moldova, a fost inspirat în alegerea pneurilor şi a setărilor maşinii şi a fost pe primul loc al clasamentului general încă de la prima şi până la ultima probă specială. A fost un raliu perfect pentru noi! Ne bucurăm foarte mult pentru această victorie în clasamentul general, dar şi pentru victoria categorică la echipe! În prima zi, pe probe cu mult noroi, am reuşit să avem un ritm extrem de bun şi, încă după prima buclă, aveam un avans de 30 de secunde faţă de colegul nostru, Edi. Am reuşit cu acest avans să conducem raliul până la final, iar în ultima probă să mărim avansul la 58 de secunde. A fost greu, dar şi frumos! “, a spus Gergo Szabo la sosire.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Ford Fiesta R5_Raliul Moldovei 2015

Edwin Keleti şi Botond Csomortani şi-au dorit victoria în Raliul Moldovei, însă câteva probleme tehnice i-au forţat să se mulţumească cu locul secund.Am plecat spre Bacău cu gândul de a ataca decisiv victoria şi pentru a şterge supărarea din Deltă, unde abandonasem. Pe nişte probe superbe şi într-o organizare entuziastă am pornit atacul încă de pe primele probe, însă o alegere mult prea îndrăzneaţă a anvelopelor ne-a făcut să pierdem timp. Am câştigat următoarea buclă, am făcut spectacol pe superspecială şi am încheiat prima zi pe locul 2. Dimineaţa, la Moineşti, am pornit decis să terminăm victorioşi în Moldova şi, în ciuda a încă trei victorii de specială, a trebuit să ne mulţumim cu locul doi din cauza unor probleme tehnice ce au culminat cu trei opriri totale ale motorului pe trecerile 2 şi 3 ale probei Moineşti. Asta este, suntem multumiţi cu ritmul avut pe probe şi privim cu entuziasm spre partea a doua a sezonului. Îi felicit pe Gergo şi Karoly pentru victorie şi pe Adi şi Imre pentru locul 3 la Cupa Dacia, pentru că împreună am adus victoria echipei! – a declarat Edwin Keleti la final.

Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Raliul Molodvei 2015

Adrian Teslovan şi Imre Cseh au fost constant pe podium la Cupa Dacia, încă de la prima probă specială. La final ei s-au mulţumit cu locul 3 şi cu puncte importante aduse echipei. Suntem foarte bucuroşi că am terminat cu bine Raliul Moldovei şi, în plus, rezultatul a fost unul bun, locul I în Clasamentul General pe Echipe şi locul III în Cupa Dacia. Suntem multumiţi că am reuşit o clasare pe podium după două abandonuri consecutive şi o clasare în afara podiumului. A fost o etapă foarte grea din punct de vedere al pilotajului, prin prisma faptului că au alternat suprafeţele de rulare, obligând echipajele să se adapteze imediat la condiţiile date. Putem spune foarte clar că Raliul Moldovei a fost o etapă  extraordinar de bine organizată şi mediatizată, fapt posibil doar prin implicarea totală atât a organizatorilor şi autorităţilor locale, precum şi a publicului. Nu în ultimul rând ne pare foarte rău de abandonul lui Tomi şi Rares şi, bineînţeles, dorim să îi felicităm pe Edi şi Boti, precum şi pe Gergo şi Karcsi, echipaje care au dominat autoritar acest raliu.– a menţionat Adrian Teslovan.

Thomas Abraham_Rares Silasi_Mitsubishi Lancer Evo 6_Raliul Moldovei 2015

Cel de-al patrulea echipaj al BCR Leasing Rally Team, Thomas Abraham şi Rares Silaşi, a avut ghinion în Raliul Moldovei. Pe a treia probă specială, când erau pe primul loc la clasa 11, maşina a alunecat pe noroi şi a ieşit în decor. Cei doi au reuşit cu greu să o readucă pe drum şi, în cele din urmă, au fost nevoiţi să abandoneze. Din păcate pentru noi, traseul plin de noroi ne-a stricat acest raliu. Mergeam tare pentru a ne apăra prima poziţie la clasă şi pentru a aduce puncte echipei, însă am avut ghinion şi totul s-a terminat mult mai devreme decât ne propusesem. Sperăm ca la următorul raliu, cel de la Cluj, să obţinem un rezultat mult mai bun, aşa cum ne dorim“, a declarat Thomas Abraham.

 

În legătură cu excelentele rezultate obţinute de echipă la aceasta etapă, Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN, a declarat : Suntem încântaţi de succesul piloţilor BCR Leasing Rally Team la Raliul Moldovei, o etapă dificilă din punct de vedere tehnic, care a dat prilejul echipajelor noastre să îşi pună în valoare experienţa şi talentul pentru a se clasa pe primul loc. Recunoaştem efortul care susţine dorinţa de a fi cel mai bun, – îl exersăm şi noi, zi de zi, în relaţia cu clienţii nostri -, şi ne bucură ori de câte ori echipa noastră de raliu sau de business contribuie la satisfacţia suporterilor lor .

 

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2015 este Transilvania Rally, care se va desfăşura la Cluj în perioada 17-18 iulie.

 

BCR Leasing Rally Team mulţumeşte partenerilor – BCR Leasing, Omniasig, Telekom, Borsec, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Greco, Pirelli, Tomi, Defi şi Colina Motorsport – pentru sprijinul acordat şi în acest sezon.