Marco Tempestini a fost cel mai rapid pilot la sesiunea de teste oficiala a Raliului Moldovei Moinesti

Dupa ce in cursul acestei dimineti au trecut cu bine de verificarile tehnice si administrative programate pe str. Nicolae Balcescu din centrul orasului Bacau, concurentii de la Raliul Moldovei Moinesti 2015, a patra etapa din calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop, s-au deplasat incepand cu ora 12:00 in localitatea Lespezi, acolo unde s-a desfasurat sesiunea de teste oficiala premergatoare competitiei. Aici, pe o portiune de drum in lungime de 2,75 km, de-a lungul a cinci ore, pilotii au putut sa faca ultimele setari masinilor cu care urmeaza sa ia startul in Raliul Moldovei Moinesti.

 

La capatul a cinci treceri pe sectiunea de drum din comuna Lespezi, Marco Tempestini a stabilit timpul de referinta al shakedown-ului, oprind cronometrul dupa 2:28,1 secunde. In urma sa, la doar trei zecimi de secunda, s-a clasat pilotul BCR Leasing Rally Ream, Gergo Szabo in timp ce Edwin Keleti a stabilit al treilea timp, fiind mai lent cu 4,1 secunde decat  liderul Napoca Rally Academy.

Marco Tempestini
Marco Tempestini

La clasa automobilelor cu 2 Roti Motrice, Simone Tempestini a fost cel mai rapid pilot, dupa ce a decis sa ia startul la Bacau pe un Citroen DS3 R3 in vederea pregatirii campaniei sale din Campionatul Mondial de Raliuri. In urma sa s-au clasat Raul Badiu si Adrian Raspopa, toti cei trei piloti evoluand pe masini de clasa 5. La Cupa Dacia, cel mai rapid pilot a fost juniorul Norbert Maior in timp ce Vlad Cosma a stabilit cel mai bun timp in cadrul Cupei Suzuki.

 

Horia Chirigut, Razvan Trisnevschi, Alexandru Ardelean si Raul Badiu, sunt cativa dintre pilotii care au avut parte de usoare iesiri in decor in urma carora doar masinile au suferit mici avarii. In schimb, pilotul bacauan Adrian Raspopa si-a pus la munca serioasa echipa de asistenta tehnica, dupa ce a lovit o radacina de copac pe interiorul unui viraj si a rupt planetara masinii sale. Din fericire pentru fanii din Bacau ai echipajului Raspopa – Diacu, daunele Citroen-ului DS3 R3 au fost reparate si astfel, duelul dintre Simone Tempestini, Raul Badiu si Adrian Raspopa se anunta a fi unul extrem de captivant.

Adrian Raspopa
Adrian Raspopa

In aceasta seara, incepand cu ora 20:00, echipajele participante la Raliul Moldovei Moinesti, vor participa la startul festiv, organizat in centrul orasului, pe str. Nicolae Balcescu. Raliul Moldovei Moinesti propune anul acesta concurentilor un format compact, din 11 probe, impartite de-a lungul a doua zile si masoara 321,97 km din care 126,02 km de speciale.  Pentru editia cu numarul 5, in cadrul raliului a fost a introdusa o noua proba speciala, Runcu, in lungime de 5.35 km care beneficiaza de o suprafata de concurs foarte buna si care trece prin comuna Magiresti, aflata in imediata apropiere a Moinestiului, localitate in jurul careia este concentrata cea de-a doua zi de concurs, cea de sambata.

 

In premiera pentru Romania, superspeciala va fi transmisa LIVE, in acelasi timp, de catre posturile de televiziune Dolce Sport si TVR3, vineri incepand cu ora 17:30, iar sambata 27 iunie, de la ora 16:10, fanii vor putea urmari in direct ultimii 5 km ai probei Moinesti unde vor fi amplasate nu mai putin de 12 camere de filmat.

 

Raliul Moldovei Moinesti se va incheia sambata, odata cu sosirea festiva a echipajelor, care va fi organizata in centrul orasului incepand cu ora 17:04, festivitatea de premiere fiind programata mai tarziu, de la ora 19:00, in Parcul Bai din apropiere.

 

Raliul Moldovei Moinesti 2015 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti, Skoda prin Centrul Auto Skoda Bacau, Audi prin dealerul Cybernet Auto Center Bacau si Pambac.

 

rezultate complete shakedown