Start oficial in Raliul Moldovei Moinesti 2015

Cea de-a cincea editie a Raliului Moldovei Moinesti 2015 a intrat pe ultima suta de metri astazi, odata cu desfasurarea conferintei de presa premergatoare competitiei, organizata la circuitul Speed Park din Bacau. Cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop a sezonului 2015, este compusa din 11 probe, impartite de-a lungul a doua zile si masoara 126,02 km de speciale din totalul celor 321,97 km ai raliului. 

 

Pentru cea de-a cincea editie la care am ajuns in acest an s-au inscris 34 de echipaje iar lista ramane deschisa pana joi, 25 iunie. In acest an actiunea raliului va fi impartita intre Moinesti si Bacau si am reusit sa introducem si o proba noua, Runcu, care va trece prin comuna Magiresti.declara Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti.   

 

Este un parteneriat care a demonstrat ca este unul viabil si care a dat roade astfel ca ne dorim ca acesta sa continue si in viitor. Am gasit intelegere si din partea Consiliului local sa alocam o suma importanta din bugetul nostru pentru acest eveniment. Motivatia este foarte clara pentru toata lumea care a inteles ca acest eveniment a devenit parte integranta din calendarul nostru anual pentru ca ne dorim sa punem Moinestiul pe harta turismului de tip eveniment. Ne dorim ca raliul sa devina un eveniment anual pentru Municipiul nostru.” declara Primarul Municipiului Moinesti dl. Viorel Ilie.

 conferinta de presa 2015

Pentru editia din 2015 a Raliului Moldovei Moinesti a fost introdusa o proba speciala noua, Runcu, in lungime de 5.35km, care beneficiaza de o suprafata de concurs foarte buna. Totodata aceasta este foarte prietenoasa cu spectatorii si ofera o multime locuri din care acestia pot urmari competitia.

 

Raliul Moldovei Moinesti este un eveniment important pentru comuna noastra si care ne onoreaza. Proba Runcu ofera un peisaj deosebit si ma bucur ca am reusit sa alocam o parte din buget pentru acest eveniment deosebit.” spunea Primarul Comunei Magiresti dl. Câdă Ion.

 

Cu ocazia aniversarii celor cinci ani, Raliul Moldovei Moinesti propune o serie de surprize placute concurentilor, dar si iubitorilor de motorsport care vor fi prezenti pe marginea probelor speciale din apropierea Bacaului si Moinestiului, in perioada 25-27 iunie.

 

Implicarea primariei Bacau in acest an nu este la nivelul pe care ni-l dorim insa am reusit sa legam doua evenimente importante pentru orasul nostru, Raliul Moldovei Moinesti si Hramul Bacaului. Ne dorim sa promovam motorsportul in orasul nostru si sper ca anul viitor parteneriatul se va concretiza si din punct de vedere financiar.” declara Viceprimarul Municipiului Bacau, dl. Radu Ababei.

 

Pentru o buna desfasurare a circulatiei in Municipiul Bacau, Seful Serviciului Politiei Rutiere al judetului Bacau, dl. comisar sef de politie Dorin Roman a precizat: “Politia romana este intotdeauna alaturi de sport si sportivii romani. Cu aceasta ocazie avem rugamintea la locuitorii din Bacau sa dea dovada de intelegere pentru ca vor fi multe restrictii de circulatie datorita evenimentelor simultane care se vor desfasura in weekend-ul care urmeaza in oras. Vom avea agenti de politie in fiecare intersectie importanta pentru a reusi sa fluidizam traficul care este destul de aglomerat in ziua de vineri datorita fatului ca Bacaul nu dispune de o centura ocolitioare. Am rugamintea ca locuitorii orasului sa urmeze instructiunile agentilor de politie si pilotii participanti sa aiba toate documentele necesare asupra lor in orice moment pentru o buna desfasurare a evenimentului.”  

 

Gazda conferintei de presa si superspecialei Ralului Moldovei Moinesti din acest an, dl. Eduard Nunu, manager al circuitului de karting Speed Park a declarat:Ma bucur enorm ca dupa doi ani de zile superspeciala raliului revine pe circuitul Speed Park. Circuitul nostru a crescut anual din momentul in care l-am preluat. Ne bucuram ca acesta a devenit un punct de reper in motorsportul romanesc si gazduieste atat concursuri nationale dar reprezinta si baza de antrenament pentru diferiti piloti consacrati cat si viitoare talente nationale.

 

Raliul Moldovei Moinesti 2015 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti, Skoda prin Centrul Auto Skoda Bacau, Audi prin dealerul Cybernet Auto Center Bacau si Pambac.