Sibiu Rally Challenge a început cu parada pe străzile din centrul orașului

Ediția din 2015 a Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor, care include și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a început joi seara, în fața unui public numeros, cu o paradă pe străzile din centrul orașului Sibiu. 

 

Startul festiv în Sibiu Rally Challenge s-a dat joi seara, începând cu ora 20:00, cu tradiționala paradă pe străzile din centrul orașului Sibiu. Cele 89 de echipaje au plecat din Piața Mare pe străzile Gheorghe Lazăr, Cetății, Nicolae Bălcescu și au revenit apoi în Piața Mare pentru startul festiv. 

 

În Campionatul Național de Raliuri Dunlop s-au înscris 52 de echipaje care se vor lupta pe cele 8 probe speciale ale raliului. Startul în această competiție se va da vineri, 21 august, de la ora 19:00 din Piața Mare. Startul pe prima probă specială de la Păltiniș este programat la ora 19:23, iar cea de-a doua va începe la ora 21:29. În prima zi se vor parcurge în total 20,78 km de probă specială. 

489afc3a-a77c-45b5-b2f8-52e9b2cc35a8

În competiția Open s-au înscris 10 echipaje care vor parcurge același traseu ca și piloții din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. La Sibiu Classic Challenge vor lua startul 26 de echipaje începând cu ora 16:00 din Piața Mare. Traseul pentru aceste echipaje va fi anunțat doar cu câteva minute înainte de start, aceasta fiind una dintre particularitățile competițiilor de regularitate. Singurele probe speciale care au fost anunțate dinainte sunt Păltiniș și Transfăgărășan.  

 

 

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.