Shark Racing ajunge pe Transfagarasan

Scurta pauza competitionala din motorsportul romanesc, generata de vacanta estivala, se apropie in ritm rapid de final. Evenimentul care redeschide sezonul competitional este Sibiu Rally Challenge, cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri, acolo unde echipajul Shark Racing, alcatuit din Gabriel ENE si Ciprian SOLOMON, se va alinia la bordul unui Peugeot 208 R2.

 

Cu doar o singura etapa parcursa la volanul modelului 208 R2, Gabriel Laurentiu ENE isi propune un raliu lipsit de probleme tehnice si acomodare cu noua masina. “Transilvania Rally a reprezentat un nou inceput pentru mine si Cipanu’ deoarece a fost primul raliu la volanul masinii Peugeot 208 R2. Nu am apucat sa parcurgem nici macar 1 kilometru de teste, primul contact cu masina, daca pot spune asa, fiind la shakedown-ul de la Cluj. Din pacate am avut probleme tehnice din prima zi a raliului, ambreiajul a cedat dupa primii 5 kilometri, si am concurat doar in ziua secunda sub regula SuperRally. Pentru Sibiu lucrurile stau un pic altfel, in sensul ca marti, 18 august, vom efectua o sesiune de antrenamente. Astept cu nerabdare Sibiu Rally Challenge pentru ca am auzit doar vorbe frumoase despre aceasta etapa si abia astept sa iau startul, mai ales ca in acest an vom alerga pe celebrul Transfagarasan, un vis pentru orice pasionat de motorsport din tara noastra.” declara Gabriel Laurentiu ENE.

ENE & SOLOMON - Shark Racing

Ciprian SOLOMON spera si el intr-o cursa lipsita de evenimente neplacute:La fel ca Laurentiu este normal sa imi doresc un parcurs lipsit de probleme tehnice. Vom continua acomodarea cu noua masina, care ne place foarte mult, iar testele din aceasta saptamana ne vor ajuta cu siguranta. Revin cu placere la Sibiu, acesta fiind un raliu care imi starneste amintiri placute deoarece aici am castigat alaturi de Mihai Leu in 2001 la bordul unui Ford Escort RS Cosworth. Sigur ca formatul din acest an este unul diferit si abia astept sa atacam proba Transfagarasan care ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje din tara noastra. Sunt convins ca publicul va fi unul numeros si ii asteptam cu drag alaturi de noi sa ne incurajeze si sa ne sustina de pe margine.

 

Sibiu Rally Challenge va debuta joi, 20 august, cu startul festiv si parada pe strazile din centrul orasului, programate de la ora 20:00. Vineri dimineata, intre orele 8:00 si 12:00, este prima ocazie pentru spectatori sa-i vada in actiune pe pilotii din Campionatul National, shakedown-ul, fiind programat pe fosta speciala Calugaru. Vineri, incepand cu ora 19:00, vor fi programate doua probe speciale la Paltinis, in urcare si coborare, care se vor desfasura in nocturna.

 

Sambata, 22 august, sunt programate 6 probe speciale, dintre care patru pe Transfagarasan. Proba speciala de pe Transfagarasan are o lungime de 10,24 kilometri si va fi parcursa de doua ori in urcare si de doua ori in coborare.

 

Shark Racing beneficiaza de sprijinul sgmarket.ro pe intreaga durata a sezonului competitional 2015.