Csongor Szabo si Rares Fetean concureaza in Tour European Rally la Cluj-Napoca

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri ”Dunlop” se desfasoara in acest weekend pe probele speciale de langa Cluj-Napoca, acolo unde organizatorii pregatesc un numar mare de kilometri cronometrati pentru cele peste 100 de echipaje care s-au inscris. Transilvania Rally se desfasoara in perioada 3-5 mai pe drumurile de asfalt din judetul Cluj, in Muntii Apuseni, in zona localitatilor Belis – Rasca – Marisel, dar si in zona localitatii Floresti, acolo unde fanii sunt astepti in numar mare pe o sectiune de drum spectaculoasa, aproape de orasul Cluj-Napoca.

 

Cu startul festiv care are loc joi seara, in zona Cluj Arena, testele oficiale ale raliului vineri dimineata, pe drumul dintre Floresti si Cluj-Napoca, si cu superspeciala ce se va desfasura sambata seara, dupa ora 18:30, in zona dintre Parcul Central si Sala Polivalenta, raliul este unul spectaculos, unde fanii vor avea parte de show si de multe momente interesante, cu participari si masini care trebuie vazute.

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, Transilvania Rally vine dupa un raliu de la Brasov care a avut momente excelente si momente mai putin bune, rezultatul de la prima etapa fiind influentat de o pana de cauciuc. Cu maxim de puncte in cadrul clasei 7, echipajul isi doreste sa aiba un parcurs bun in cadrul acestui clasament, dar considera ca are o revansa de luat in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice, acolo unde podiumul este un obiectiv. Etapa internationala si inclusa in Tour European Rally, Transilvania Rally inseamna si participarea in campionatul international pentru echipaj, care se inscrie in TER2WD, o competitie dedicata modelelor cu tractiune fata, cum este Ford-ul Fiesta R2 cu care Csongor si Rares iau startul.

 

Suntem nerabdatori sa luam startul in Transilvania Rally, un raliu frumos, cu multi kilometri de proba speciala, unde atmosfera este frumoasa si unde fanii sunt intotdeauna numerosi. E un raliu care ne place, cu speciale tehnice, pe care speram sa avem o evolutie buna. Ne mentinem obiectivul de a ne impune in cadrul clasei 7, speram sa obtinem podiumul in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice, iar participarea in TER este un bonus pentru noi, unde nu avem un obiectiv clar setat, dar ne dorim sa facem o figura frumoasa” a spus Csongor inaintea startului in raliul de la Cluj.

 

Cu un numar total de 14 probe speciale, raliul reprezinta o provocare pentru echipaje, suprafata urmand sa fie variata, dar si configuratia traseului de concurs, de la drumuri inguste, prin padure, pana la drumuri judetene mai late, cu sectiuni de viteza. ”Raliul este unul tehnic, care trebuie abordat inteligent. Vitezele pe probe vor fi foarte mari pe unele sectiuni, iar orice greseala poate costa scump. O sa abordam un parcurs constant, de la inceput pana la final, cu un ritm ridicat, dar fara a risca inutil.” A incheiat Csongor.

 

Pentru Rares, etapa de la Cluj este una foarte familiara, dupa multe participari aici in trecut: ”Transilvania Rally este un eveniment foarte frumos, unde fanii sunt in numar mare alaturi de echipaje, atat la prezentari, teste, cat si pe probele speciale. E o adevarata placere sa concurezi la acest raliu si sunt nerabdator sa ne aflam pe probele speciale, in regim de cursa, dar si sa obtinem un rezultat care sa ne aduca zambetul pe buze. Ne vedem la Cluj!” a spus Rares inaintea recunoasterilor raliului.

 

In 2018, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.