Simone Tempestini vizeaza o victorie acasa la Cluj

Weekend-ul acesta Clujul gazduieste Transilvania Rally (3-5 mai), prima etapa din Tour European Rally (TER) si a doua din Campionatul National de Raliuri, este raliul de casa al echipajului clujean Simone Tempestini/ Sergiu Itu, cei doi avand ca obiectiv o evolutie care sa le aduca victoria.  

Simone (Citroen DS3 R5) ia startul la Trasilvania Rally din postura de castigator al Raliului Brasovului, etapa inaugurala a sezonului intern, si isi doreste sa faca spectacol pentru fanii sporturilor cu motor, care vor fi pe probele de la Cluj. Acesta este si ultimul raliu in care concureaza inainte sa isi inceapa sezonul in WRC.

 

Transilvania Rally este un raliu pe asfalt si va debuta astazi, 3 mai, la Cluj Arena, unde, de la ora 19.00, este programata o sesiune de autografe, iar la ora 20.15 va avea loc prezentarea oficiala a echipajelor inscrise in raliu. Vineri, 4 mai, se va rula pe primele probe speciale, startul, pe PS 1 Capusu Mare (21.30 km), urmand sa se dea la ora 16:43. Se va mai concura pe Belis (prima masina 17:49, 13.45 km), Tarnita (prima masina 18:42, 24.97 km) si Floresti (prima masina 21:23, 7.15 km). Sambata sunt programate zece probe speciale, printre care si Dangau, care la a doua trecere va fi power stage (cei mai rapizi timpi pe aceasta proba sunt punctati) si Super Speciala Cluj Arena, in care se va da startul la ora 18:37. 

 

Q&A

Transilvania Rally este raliul vostru de casa, ai o proba speciala preferata?

Imi plac toate probele, nu am o proba preferata. Totusi, intr-un top trei al preferintelor as include probele Dangau, Manastireni si Belis.

 

Care crezi ca vor fi echipajele din lupta pentru podium?

Mi-as dori sa ma lupt cu Bogdan (Marisca) pentru ca suntem la raliul de casa si ar fi un spectacol frumos. Giandomenico (Basso) va fi foarte rapid si celelalte Skoda R5 vor fi acolo la bataie. In concluzie, suntem foarte multi cei care ne dorim sa castigam. 

 

Veti avea si o proba speciala de noapte (Floresti, vineri 4 mai de la 21:23), cum ti se pare pilotajul in lumina proiectoarelor?

Mie nu prea imi plac probele de noapte pentru ca nu se vede bine, iar spectatorii nu prea vad masinile. Insa aceste probe sunt foarte urmarite asa ca ne adaptam.

 

Dupa Transilvani Rally urmeaza Raliul Portugaliei

La o saptamana dupa raliul de la Cluj, Simone Tempestini si copilotul sau Sergiu Itu vor pleca catre Porto pentru a-si incepe si sezonul in Campionatul Mondial de Raliu. In Raliul Portugaliei, Simone va pilota un Ford Fiesta R5, urmand ca incepand cu Raliul Sardiniei sa concureze la volanul unui Citroen C3 R5.