Concluzii la sfarsit de sezon pentru Simone Tempestini

Cu un total de 50 de probe speciale adjudecate în 2019, care au dus la câştigarea a cinci etape din cele opt desfăşurate, Simone Tempestini a obţinut astfel cel de-al patrulea său titlu de campion naţional absolut şi titlul la clasa RC2, după cele din 2015, 2016 şi 2018.

Pentru mine este foarte important că am obţinut acest titlu, de la începutul anului a fost unul dintre obiectivele principale ale mele şi ale echipei. Dintre cele patru titluri de campion naţional absolut pot spune că, alături de cel din 2016, acesta a fost cel mai greu de cucerit, chiar dacă pe probele speciale ritmul a fost unul extrem de bun şi am reuşit să fac diferenţa de multe ori. În sine, cursele din circuitul intern m-au ajutat şi la nivel  internaţional, m-au ajutat să ajung la etapele din WRC2 cu o viteză cât mai bună. Nu a fost uşor, având în vedere că am lipsit la Bacău şi că am avut două etape, Sibiu şi Iaşi, care nu au mers deloc aşa cum ne-am dorit. La Sibiu chiar am făcut o pagubă care ne-a încurcat puţin din toate punctele de vedere. La  final am reuşit să obţinem titlul mult dorit şi cred că este un mod deosebit de a mulţumi tuturor celor care ne-au susţinut, mai ales echipei tehnice care mi-a oferit, pe tot parcursul anului, o maşină care a fost extrem de bună, şi în special spectatorilor care ne-au urmărit, fanilor noştri care au fost aproape de noi pe probe. Cel mai mult mă bucur pentru oamenii care fac parte din echipa noastră, Napoca Rally Academy, care a devenit pentru a şasea oară campioană la echipe şi a cucerit pentru al cincilea an consecutiv titlul la general. Avem şi viitorul în faţă pentru că Norbert şi Mihnea au făcut o treabă deosebită la clasele lor. Rezultatele lor ne motivează în plus, ne fac să continuăm să mergem tare şi să fim cei mai buni. Nu este deloc uşor, dar muncim împreună, muncim în aceeaşi direcţie”, a spus Simone Tempestini, care l-a avut alături şi în acest an pe Sergiu Itu, la bordul unui Hyundai i20 R5.

 

Sponsori: Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Europa FM.