Etapa aniversara pentru Raliul Moldovei Bacau 2020

Anul 2020 incepe deja pentru organizatorul Raliului Moldovei Bacau, ACS Rally Spirit, cu editia aniversara a competitiei care va marca 10 ani de existenta. Totodata, Raliul Moldovei Bacau va marca si revenirea in campionatul European Rally Trophy – Balkan Rally Trophy, in acest an etapa fiind doar etapa FIA nominalizata in campionat.

Ca si noutati etapa aniversara va beneficia de doua noi probe in jurul Bacaului, care au un traseu foarte prietenos cu publicul, cu mai putine zone de padure astfel incat spectaorii sa poata vedea masinile pe o zona mai intinsa. Superspeciala va fi o alta noutate. Locul de desfasurare va fi tot Municipiul Onesti, insa acaeasta a fost relocata si reconfigurata.

 

Pregatirile deja au fost demarate, am inceput discutiile cu autoritatile locale ale judetului Bacau, care ne-au sprijinit si in acest an foarte mult si toti cei implicati sunt mobilizati si dornici sa ne ajute, intelegand presiunea acestei editii aniversare.

 

Pe partea de transmisiuni live vom continua programul inceput in anul precedent si ne dorim sa avem discutii si cu reprezentantii Federatiei Romane de Automobilism Sportiv in acest sens, care au inititat un proiect excellent de transmisiuni live atat de la viteza in coasta, cat si raliuri. 

 

In ceea ce priveste data de desfasurare a Raliului Moldovei Bacau, deja avem draft-ul calendarului ERT Balkan Rally Trophy transmis de dl. Ediz Atabey, director sportiv FIA si impreuna cu reprezentantii Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cat si cu ceilalti organizatori, speram sa avem o intrevedere cat mai curand pentru a definitiva si calandarul intern. Perioada de 26-27 iunie 2020 a fost desemnata provizoriu in calendarul ERT-BRT.

 

De asemenea, pe partea de noutati ACS Rally Spirit va inainta catre FRAS, in urma unei consultari, propunerea de organizare a unei etape de viteza in coasta in zona Barajului Valea Uzului, mai multe detalii urmand sa oferim pe parcursul evolutiei proiectului.