Dan GîRTOFAN conduce detașat Raliul Moldovei Bacău după prima jumatate a zilei întai

Cu două victorii pe primele trei probe speciale ale zilei Dan GîRTOFAN a preluat conducerea in Raliul Moldovei Bacău cu un ecart de 29.4s in fata localnicului Catalin GRIGORIU. Cu un start excelent pentru Adrian RĂSPOPA si o victorie pe prima probă speciala a zilei, pilotul băcăuan anuntă o batalie frumoasă cu brasoveanul Dan GîRTOFAN. Din pacate pe proba secundă, Moinesti, Adi a sters un cap de pod, incident care i-a adus o pană de cauciuc, dar si o avarie la servodirectie, avarie tehnica care l-a costat 30,4s pe probă. Proba a treia, Vermesti, s-a dovedit un cosmar pentru Adrian care s-a luptat cu masina pe fiecare viraj si a pierdut peste 55s, ajungand la un ecart de 1:19,5s care il pozitionează pe locul al saptelea la jumatatea primei zile.

Rallyphoto Hunters picture by Balázs Attila

 

Pe locul al treilea la jumatatea zilei il regăsim pe Calin BUCUR cu o masină de clasa 11, un Mitsubishi Evo 9 si cu un ecart de 1:11,7s.

 

In grupa rezervată automobilelor cu două roti motrice, Adrian TESLOVAN a dominat primele trei probe, cu victorii care i-au adus un ecart de 14,6s in fata lui Mihai MANOLE. Locul al treilea il ocupă Alex ARDELEAN.

 

In cupa monomarcă autohtonă Cupa DACIA, locul 1 la jumatatea zilei este ocupat de echipajul Raul BADIU/ Rares FETEAN care domină autoritar in fata echipajului Cristian SUGAR/ Vlad COLCERIU, aflati in batalie directa pentru titlul de campion al cupei. Locul al treilea ii revine lui Florian POPESCU care beneficiază de indrumarea experimentatului navigator Ciprian SOLOMON.

credit foto: Lucian MITROFAN

In cea de-a doua cupă monomarcă, Cupa Suzuki, conduce Alex ARDELEAN, urmat de Bogdan TALASMAN la 13,4s, iar Bogdan GHEORGHIU incheie podiumul provizoriu al cupei cu un ecart de 24.8s.   

 

Jumatatea secundă a zilei a pregatit concurentilor o nouă buclă pe cele trei probe Runcu, Moinesti si Vermesti, ultima dintre ele beneficiind de transmisiune live.  

 

Prima zi a raliului va ajunge la final în parcul închis din Piața Tricolorului din Bacău.

 

Cea de-a doua trecere pe proba Vermesti (ora 13.53) in lungime de 7.90 km va putea fi urmarită in direct pe canalul de Youtube al Federației Romane de Automobilism Sportiv comentata de carismaticul Stef RAITA.

 

Raliul Moldovei Bacău se desfașoară sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv și va încheia sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano.

 

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau, WILO Romania.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.