Sebastian Barbu începe un nou sezon cu Skoda Fabia R5

După ce anul trecut a luat startul doar la Raliul Sibiului, Sebastian Barbu va concura la șase etape din Campionatul Național de Raliuri în 2021. Pilotul sibian va participa împreună cu Bogdan Iancu pe un model Skoda Fabia R5.

Susținut de Pavel Group și de parteneri tradiționali deja – Gorgandin, Eglo, Geometrica Arhitecs, Jifa, Aerotravel și Alta Cosmetics, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor începe în acest weekend, la Brașov, un nou sezon în Campionatul Național de Raliuri.

 

Raliul Brașovului este etapa a doua din acest sezon și este programat în perioada 25 – 27 martie pe probele speciale din județ. Cu o serie de speciale noi, etapa de la Brașov se anunța una extrem de disputată, iar Sebastian Barbu este pregătit să înceapă sezonul 2021 cu un rezultat bun.

 

„Suntem conștienți că va fi o luptă intensă pe fiecare kilometru de probă specială, iar condițiile meteo vor face această luptă și mai interesantă. Este important să luăm cele mai bune decizii, în funcție de ceea ce se întâmplă pe fiecare probă, și sper ca la final să obținem un rezultat cât mai bun”, a spus Sebastian Barbu, înaintea startului în etapa de la Brașov.

 

În urma parteneriatului sportiv cu Pavel Group, Sebastian Barbu va lua startul pe o Skoda Fabia R5, iar programul din acest sezon include, după etapa de la Brașov, startul în Raliul Clujului (28-29 mai), Raliul Argeșului (11-12 iunie), Raliul Sibiului (30-31 iulie), Raliul Iașului (3-4 septembrie) și Raliul Maramureșului (15-16 octombrie).

 

„Va fi un sezon într-un campionat competitiv și sunt sigur că putem să-i oferim lui Sebastian Barbu o mașină rapidă cu care să-și atingă obiectivele stabilite”, a spus și Stefano Rafanelli, managerul tehnic al echipei.

 

Raliul Brașovului are în total 8 probe speciale, 5 programate vineri și 3 sâmbătă, cu o lungime de aproape 120 de kilometri. Joi, 25 martie, este programat shakedown-ul și startul festiv, de la ora 19:30 în Piața Sfatului din Brașov.

 

„Le mulțumesc fratelui meu Alex și lui Stefano pentru eforturile depuse ca eu să pot începe acest sezon. Le mulțumesc partenerilor și sper ca împreună să ne atingem toate obiectivele stabilite. Și le mulțumesc celor care ne susțin de acasă sau de pe marginea probelor speciale, fanilor care sunt cei mai importanți în acest sport. Această susținere mă motivează și sper să o răsplătesc cu cât mai multe puncte”, a mai spus Sebastian Barbu.