Viitor incert pentru Adi Raspopa dupa victoria din Raliul Moldovei Moinesti


In ciuda presiunii care a apasat pe umerii sai la Raliul Moldovei Moinesti, unde a luat startul in dubla calitate, de organizator si concurent, Adrian Raspopa a demonstrat din nou ca atunci cand este ferit de probleme tehnice, este imbatabil. Alaturi de copilotul Cosmin Diacu, pilotul bacauan a fost cel mai rapid, dintre cei care evolueaza pe automobile cu 2 Roti Motrice, pe toate probele, mai putin pe superspeciala Speed Park unde a ales sa faca spectacol in fata propriilor fani. Astfel, echipajul nr.11 revine in pozitia de lider al clasamentului 2 Roti Motrice, dupa ce si-a trecut in cont cea de-a treia victorie din acest sezon.

 

Desfasurat in perioada 1-2 iulie, Raliul Moldovei Moinesti a pregatit in acest an concurentilor 15 probe speciale, care au cumulat 116,99 km si care au fost impartite in doua zile, in apropierea municipiilor Bacau si Moinesti. Cu probe noi introduse, frumoase, tehnice si pe alocuri dificile, intrecerea s-a bucurat de aprecierea sportivilor.

Adi Raspopa@RMM2016

Ma bucur foarte mult pentru felul in care s-a desfasurat Raliul Moldovei Moinesti 2016. Asa cum am mai spus-o, mi-am propus sa ne depasim standardul de la o editie la alta si cred eu ca am reusit acest lucru. Probele s-au prezentat impecabil, vremea a tinut cu noi si am fost feriti de incidente neplacute, astfel ca sunt optimist pentru urmatoarele editii, mai ales ca autoritatile locale ne-au asigurat de sprijinul lor.” a spus Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti.

 

Din punct de vedere sportiv, pilotul bacauan s-a simtit extraordinar pe probele de acasa si s-a impus pe toate, cu exceptia superspecialei Speed Park transmisa in direct pe TVR3 si TVR Iasi, proba pe care a decis sa mearga cat mai spectaculos spre deliciul fanilor sai.

 

De data aceasta masina a functionat perfect, nu a avut nicio problema, astfel ca si ritmul nostru a fost pe masura. Sunt foarte fericit pentru victoria pe care am obtinut-o acasa, mai ales ca Bacaul este si localitatea unde-si are sediul partenerul meu principal, Phoenix Group. La fel ca la alte etape, ne-am ales ca target cateva echipaje care concureaza pe automobile cu tractiune integrala si mult mai puternice pentru a ramane concentrati si planul nostru a dat roadea precizat Adrian Raspopa care s-a clasat pe prima pozitie in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice si pe locul 5 in clasamentul general al Raliului Moldovei Moinesti.

 

Desi se afla in postura de lider al clasamentului automobilelor cu 2 Roti Motrice, dupa ce a obtinut 3 victorii in cele patru etape la care a participat (abadon tehnic la Danube Delta Rally), viitorul lui Adrian Raspopa in sezonul 2016 al Campionatului National de Raliuri este incert, dupa ce echipajul bacauan a epuizat bugetul.

 

Am facut tot ce a depins de noi pentru a merge cat mai tare si sa obtinem victorii, fara insa sa avariem materialul de concurs. Lipsa unui buget consistent si-a pus amprenta pe evolutia noastra la Tulcea, unde am abandonat in urma problemelor avute la masina, iar la Arad nici macar nu am luat startul. Raman in continuare optimist ca vom putea atrage parteneri noi alaturi de noi, insa momentan prezenta noastra la restul etapelor este imposibila.a mai adaugat Adrian Raspopa, liderul clasamentului automobilelor cu 2 Roti Motrice din Campionatul National de Raliuri.

 

Adrian Raspopa si Cosmin Diacu au fost sustinuti la startul in Raliul Moldovei Moinesti de partenerii prinicipali Phoenix-Group Bacau, Turbo Car Serv Brasov, Comfert/Origin Enterprise, Electropower Systems cat si de partenerul tehnic GoPro prin xtremvideo.ro.

Comentarii

comentarii