Primii romani in clasamentul general al Campionatului European de Hillclimb

In weekendul 29-31 iulie pilotii clubului timisorean BSSR, Szene Raul si Botez Sorin, au participat la etapa de campionat european ce s-a desfasurat la Glasbach, Germania. Au fost singurii romani prezenti la aceasta etapa de hillclimb, reusind sa duca steagul Romaniei pana in Germania.  Traseul a fost unul plin de provocari iar emotiile au fost mari. Cu atat mai mari cu cat sambata ceva probleme tehnice i-au incurcat urcarile lui Szene Raul dar pana duminica au fost remediate. Duminica Botez Sorin a avut o iesire in decor in mansa 2 de concurs dar din fericire pana la urmatoarea urcare masina a fost reparata.

 

A fost o etapa plina de provocari, un traseu foarte frumos si o organizare impecabila! Traseul a fost unul tehnic dar de viteza, virajat, avand o lungime de 5.5 km. La start au fost prezente 150 de masini. Spectatorii au fost in numar impresionant, 25.000. Au fost amenajate tribune pentru spectatori, locuri special amenajate pentru mancare si bautura, autobus pentru spectatorii care doreau sa isi schimbe pozitionarea pe traseu,  ecrane si boxe de-a lungul traseului, un comentator care prezenta fiecare pilot, masina, istoricul pilotului. Desi eram in masina pe traseu si nu am auzit descrierea, a fost un moment foarte frumos cand am vazut filmarea cu urcarea mea si prezentarea facuta de comentator: “ Raul Rikardo Szene aus Timisoara, Rumanien. Felicitari si colegului meu de echipa, Botez Sorin, care desi nu a punctat in clasamentul general FIA, a reusit un frumos loc 5 la grupa E1/H/FIA.” a spus Raul Szene.

raul szene

Ne bucuram ca ne-am revazut prietenii din anii trecuti si ca ne-am facut prieteni noi dintre participanti. Este o onoare ca figurez in clasamentul FIA locul 4 la grupa N FIA- Categoria 1-  Production cars, fiind primul roman care a punctat in clasamentul general FIA – Production Car a Campionatului European de Hillclimb. Multumim tuturor celor care ne-au sustinut si celor care au facut posibila participarea noastra la aceasta etapa. Multumesc partenerilor  F.M. Medident, Dasierra Consult si BSSR automotosport,  dar si tuturor prietenilor care au fost conectati live la etapa!” a mai adaugat Szene Raul.