O lună până la startul Cotnari Rally Iaşi 2016

Se apropie cel mai important eveniment automobilistic al anului în România. Cotnari Rally Iaşi 2016 va avea loc în perioada 8-10 septembrie. Peste 40 de echipaje sunt aşteptate să ia startul la întrecerea organizată de Asociaţia Sportivă XS Motorsport, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi şi Compania Cotnari. Nouă probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an.

Camila Iasi Rally

Cotnari Rally Iasi 2016 va începe joi, 8 septembrie, cu Proba SuperSpecială Râpa Galbenă. Pe lângă parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la ediţia din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu şi pe Bulevardul Independenţei. Organizatorii pregătesc prima zi a raliului în cele mai mici detalii. Cu siguranță că nu va fi ușor de amenajat SuperSpeciala Râpa Galbenâ. Va fi mult de muncă și vrem să oferim cele mai bune condiții atât echipajelor, cât și spectatorilor. Punem accent pe siguranță, mai ales că vom vedea mașini parcurgând traseul cu viteză foarte mare. Zonele în care fanii vor avea acces vor fi bine delimitate. Va fi montată o tribună în parcarea de pe B-dul Independenței, vor fi trei ecrane gigant pe care va putea fi urmărită transmisiunea TV atât de către cei care vor sta pe Râpa Galbenă, cât și de cei din apropierea pasajului. Pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit, în unele zone vom delimita traseul cu parapeți din beton. Mai avem câteva surprize pe care le veți descoperi la raliu. a declarat Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iași 2016.

 

Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, adică câte două treceri pe Cioca Boca și Madârjac. În a treia zi, sâmbătă, caravana revine în apropierea orașului, în zona Bucium. Acolo se află probele Păun și Dobrovăț, care vor fi traversate de câte două ori, avand două puncte de maximă spectaculozitate la săritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovăț (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovăț, loc unde va fi amenajat și un punct de alimentație publică, cu grătare, băuturi, mâncare făcută la ceaun, iar la capătul celalalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritățile locale vă așteaptă cu o petrecere câmpenească, cu muzică live și puncte de alimentație publică pe parcursul întregii zile.

 

Tot aici se va desfășura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloți pe ultima trecere pe aceasta probă. Sosirea festivă și festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Primăriei Municipiului Iași.

 

Toate informațiile despre competiție, precum și concursuri pentru fani pot fi gasite pe site-ul oficial raliul-iasului.ro și pe pagina de facebook Cotnari Rally – Iasi.