Record de piloti la startul etapei a III-a !

● 51 de piloti la startul de vineri pentru Trofeul Teliu.

Toate conditiile pentru o cursa captivanta
Se inmultesc supermasinile

Vineri se vor intrece pe coasta de la Teliu 51 de piloti, un record pentru tanara, insa deja consacrata competitie din vecinatatea localitatii cu acelasi nume. In ciuda faptului ca aceasta cursa a fost organizata intaia oara in sezonul 2009, cand clubul brasovean Auto Blic a adus in premiera caravana CNVC Dunlop in comuna Teliu, putem spune ca “desenul” traseului a intrat deja in inimile celor care anima campionatul de coasta. Imbinand o configuratie interesanta a traseului, care promite o viteza medie ridicata deopotriva cu viraje tehnice cu posibilitatile de vizionare multiple pentru spectatori, cursa promite sa devine un “clasic”. Pentru editia din 2010, toate detaliile au fost puse la punct cu rigurozitate, organizatorul avand sprijinul autoritatilor locale. O mentiune speciala trebuie facuta pentru Compania Drumuri Nationale Brasov, care s-a ocupat de aducerea suprafetei de concurs la standardele impuse de natura competitiei, efectuand reparatii si mici retusuri ale covorului asfaltic.

In ceea ce priveste participarea, cursa face o noua promisiune, cei care vor alege sa vina la Teliu putand admira o serie impresionanta de bolizi : Lola  F3000, masina campioana Mitsubishi Lancer Evo5, Toyota Celica a brasoveanului “Gugu” Graef, masinile de epoca ce incanta tot mai des privirile in competitiile interne si multe altele.

Campionatele europene de coasta par sa-si fi lasat amprenta asupra intrecerii interne, unde incep sa apara bolizi tot mai puternici si mai bine pregatiti. Dupa ce am vazut in ultima vreme tot mai multe supermasini, o noua aparitie va incanta simturile fanilor de curse incepand cu etapa a treia. Este vorba de frumosul Porsche 911 Gt2 Evo II (cod 993, pentru fanii Porsche), ex- Herbert Pregartner (pilot in campionatul Austriei), adus la start de Nemeth Sandor, pilotul licentiat la Auto Crono. Pentru cei interesati de latura tehnica mentionam ca bolidul are un propulsor bi-turbo care dezvolta in jur de 820 de CP si un set-up aerodinamic specific curselor de coasta, cu multiple eleroane si extractoare aerodinamice. Asadar o evolutie care nu trebuie ratata, inca un motiv pentru a veni la Teliu!

Lista completa de participanti aici.

Trofeul Teliu – parteneri

Trofeul Teliu este sustinut de Consiliul Local si Primaria Teliu in dubla calitate de coorganizator si partener oficial, de Contempo Cars – Dealer regional BMW, in calitate de partener principal si de partenerii Valea cu Flori – dezvoltator imobiliar, Kampur Service si Espavo.

Trofeul Teliu vineri – Program

Recunoaşteri (cronometrate): de la ora 09:00-10:30

Antrenamente manşa I-a: de la ora 10:30-12:00

Antrenamente manşa a II-a: de la ora12:00-13:30

Concurs – Manşa a I-a: de la ora 15:30-17:00

Concurs – Manşa a II-a: de la ora 17:00-18:30

Festivitatea de premiere: de la ora 20:00

Trofeul Teliu – restrictii de circulatie

Pentru desfasurarea evenimentului automobilistic circulatia rutiera pe DN 10 in sectorul: km119-km126, va fi restrictionata dupa cum urmeaza:

Vineri : 08:30 – 13:30  si 15:30 – 19:00

Adrian Diaconescu

Echipa Autorally