Peugeot domina prima sesiune de calificari de la LeMans


Din cei 56 de concurenti, pilotii Peugeot au dominat prima sesiune de calificari de la LeMans desfasurata miercuri, Peugeot-ul 908 HDI al echipei Oreca clasandu-se imediat in spatele celor trei echipaje Peugeot Sport care au monopolizat primele trei locuri. Sébastien Bourdais, Alexander Wurz si Stéphane Sarrazin sunt cei trei piloti care au reusit sa doboare timpul pole positionului din 2009 la ora 23.42 sesiunea de calificari incheindu-se la miezul noptii.   

Sébastien Bourdais ocupantul pole positionului provizoriu declara “Deoarece pentru maine s-au anuntat conditii meteorologice schimbatoare era foarte important pentru noi ca astazi sa scoatem un timp foarte bun. Dupa al doilea steag rosu s-a ivit o oportunitate foarte buna pe care am si fructificat-o. In acest stadiu odata cu venirea noptii sperantele pentru o posibila ameliorare a timpului de la 3’19 la 3’18 fiind putin probabila, mai ales ca riscurile pe care ni le asumam sunt mult mai mari noaptea. Sunt foarte fericit pentru Peugeot si pentru coechipierii mei si daca acesta va fi timpul pole positionului este o performanta foarte buna obtinuta acasa.”  

1. Bourdais / Pagenaud / Lamy – Peugeot 908       3:19,711
2. Wurz / Gene / Davidson – Peugeot 908           3:20,317
3. Sarrazin / Montagny / Minassian – Peugeot 908  3:20,325
4. Lapierre / Panis / Duval – Peugeot 908 Oreca   3:21,192

Astazi se va stabili grila de start odata cu cele doua sesiuni de calificari care vor avea loc astazi si care se vor incheia la miezul noptii.

credit foto: Michel JAMIN – LeMans.org

Comentarii

comentarii