Noutati de la Teliu

Pentru coasta de la Teliu s-au inscris 13 concurenti, care vor pilota superbele lor masini ce au facut istorie in secolul trecut

 

Pe virajele de la Teliu, romanticii vor avea ocazia sa vada pe asfalt, ruland in tromba, bolizii ce au facut istorie in anii ’70-’80. Astfel, vor fi 13 adevarate „regine” ale curselor, incepand de la Mini Morris, trecand pe la Alpine A110 si terminand cu Porsche 911. Este recordul de participare al masinilor de epoca in acest sezon de coasta, iar noutatile sunt Lancia Fulvia HF, pilotata de ex-premierul Calin Popescu Tariceanu, Fiatul 124 Abarth, condus de Horatiu Ionescu Cristea, Austin Mini Special, cu Valentin Bradateanu la volan si Mini Cooper, strunit de Alexandru Ciolan.

 

Liderul clasamentului la bolizii de epoca este brasoveanul Gunter Graef, care, cu al sau Porsche 911SC a dominat primele doua „duble” ale Campionatului National de Coasta. Graeff este urmat de Dan Spuderka, pilot ce a fost doar la Campulung, la rundele inaugurale ale sezonului, dar care va veni la Teliu cu a sa Alfa romeo GT Junior. Podiumul clasamentului la „epoca” este incheiat de Borbely Lorincz, care struneste un BMW 2002 Ti. Dar, pentru cei 13 piloti, care vor veni la Teliu cu splendidele lor masini, probabil ca va conta mai putin cerbicia unei curse. Imensa va fi placerea de a concura cu aceste bijuterii.

 

 

Acest sezon de coasta se poate spune, fara teama de a gresi prea mult, ca va fi doar un galop de sanatate pentru resiteanul Lucien Hora, care, cu al sau monopost Lola F3000, pare ca nu are rival, chiar daca pe trasee mai este un monopost, un Tatuus, al lui Andrei Dumitrescu. Dar, diferenta dintre cele doua monoposturi este foarte mare si pare a fi insurmontabila, mai ales ca Hora a castigat, en-fanfare, cele patru etape disputate pana acum..

 

 

In aceste conditii, la open, punctul de atractie ramane doar lupta pentru celelalte doua locuri de pe podium, care se da intre Paul Andronic (51 de puncte), Christian Nistoran (51 puncte), Catalin Cismaru (35 puncte) si Sorin Iliescu  (30 de puncte). Avand in vedere ca, inclusiv cu Teliu, mai sunt 6 „duble” pana la finalul campionatului, cei patru vor duce batai aprige pe traseele de coasta si, este posibil sa mai apara si alte surprize. Niciodata nu se stie de unde sare iepurele.

 

 

La grupa N, Christian Nistoran, cu maximum de puncte dupa patru etape, este lider detasat, el fiind urmat de Catalin Cismaru (55 puncte) si Sorin Iliescu (49 puncte). La panda, pentru un loc pe podium la final de campionat, sta Lucian Radut (44 puncte).

 

 

Lupta cea mai interesanta pare sa fie la grupa A, intre Ciprian Ciobotaru (62 puncte) si Mihai Campeanu (57 puncte), in timp ce Lucian Boroianu, favoritul aparent are un inceput de sezon nereusit, marcat de probleme tehnice. Andrei Mitrasca (28 puncte) isi pastreaza constanta si poate fi si el un pretendent la podiumul de etapa, iar alti piloti care pot avea un cuvant in configuratia podiumului sunt Codrut Cioroiu (26 puncte) sau  George Cretu (26 puncte).

 

 

Paul Andronic domina grupa H, cu punctaj maxim, fiind urmat, la mare distanta, de Andrei Serban. Ultima treapta a podiumului grupei este ocupata de Victor Baldescu, care, in mod sigur, ar fi acumulat mai multe puncte fara cele doua abandonuri inregistrate la Campulung si Straja.

 

Christian Nistoran este surpriza placuta a a cestui sezon de coasta. Pe langa faptuul ca ocupa ultima treapta a podiumului la open,  conduce detasat la grupa N, dar este si incontestabilul lider al juniorilor, cu patru victorii obtinute in tota atatea etape deisputate pana acum. La junior, Nistoran este urmat de Steafn Gui (60 puncte) si Bogdan Cuzma (34 puncte). Daca nu se va intampla nimic deosebit la Teliu, in cele doua runde, atunci Nistoran va aborda cu autoritate urmatoarele etape ramase de disputat.

 

Bogdan Cuzma, cu 52 de puncte, conduce ostilitatile la debutanti, unde este batalie mai ceva ca la adminterea la facultate: adica, sunt 7 piloti, care au sanse sa castige titlul national, mai ales ca mai sunt multe etape ramase de disputat.  Astfel, Cuzma este urmat in clasament, la doar 5 puncte, de Razvan Lopazan si de Costinel Stratnic (40 puncte) Foarte aproape mai sunt, in ordine, Ionut Nistor (35 puncte), Ionut Manciu (30 puncte), Mihai Avram (25 puncte), Radu Necu (23 puncte). Cum este vorba despre debutanti, este foarte posibil ca la orice etapa ierarhiile sa se modifice, asa ca, in mod sigur, lupta pentru suprematie se va da pana in ultima etapa a sezonului.

 

Lista de inscrieri s-a extins pana la 79 de participanti, un numar neasteptat de mare, iar cereri pot fi inca trimise pe adresa organizatorului. Se anunta astfel un weekend foarte agitat pe coasta de la Teliu, unde spectacolul promite din nou sa fie la inaltime.

lista_inscrieri(2)